El Govern impulsa la reclamació de danys derivats d'infraccions del dret de la competència causats a la Generalitat i el sector públic

Imagen del artículo El Govern impulsa la reclamació de danys derivats d'infraccions del dret de la competència causats a la Generalitat i el sector públic

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Els danys estan valorats en gairebé 6.500 milions d'euros a les administracions públiques catalanes, que repercuteixen en el sobrecost i la qualitat del serveiL'Executiu crea un grup de treball que coordinarà i farà seguiment de les reclamacions a partir de l'informe preliminar de l'Autoritat Catalana de la Competència

El Govern ha acordat impulsar la reclamació de danys derivats d'infraccions del dret de la competència causats a l'Administració de la Generalitat i el sector públic institucional. És una mesura necessària davant l'existència de conductes anticompetitives infractores del dret de la competència, constatades per l'Autoritat Catalana de la Competència o altres autoritats de defensa de la competència en les seves resolucions sancionadores. Es tracta d'uns danys valorats en gairebé 6.500 milions d'euros a les administracions públiques catalanes, que repercuteixen en el sobrecost i la qualitat del servei.

En aquest sentit, l'Executiu crea un grup de treball per coordinar i fer seguiment de les reclamacions que analitzarà, un cop vist l'informe preliminar elaborat per l'Autoritat Catalana de la Competència, els possibles danys a l'Administració o al sector públic derivats d'infraccions del dret de la competència que puguin ser objectes d'una reclamació de danys. El grup també donarà suport a la unitat directiva competent per coordinar les reclamacions i farà seguiment dels procediments de reclamació de danys.

A més, s'encarrega al Gabinet Jurídic de la Generalitat de Catalunya l'elaboració i, si s'escau, la modificació, d'un protocol on es descrigui el procediment per reclamar, tant de manera extrajudicial com en via judicial, aquests danys.

La unitat directiva competent per coordinar les actuacions que es duran a terme serà la Direcció General de Fons Europeus i Ajuts d'Estat de la Secretaria d'Afers Econòmics i Fons Europeus del Departament d'Economia.

El grup de treball estarà format per un representant de l'Autoritat Catalana de la Competència; una persona, funcionària pública, en representació de la unitat directiva competent per coordinar les actuacions necessàries, i tres persones del cos d'advocacia de la Generalitat de Catalunya, destinades al Gabinet Jurídic del Departament d'Economia i Hisenda, al del Departament d'Empresa i Treball i a la Direcció General d'Assumptes Contenciosos.

L'Autoritat Catalana de la Competència ha estat pionera en la reclamació i en la lluita contra aquestes pràctiques anticompetitives, durant més de vint anys, amb la imposició de sancions i de prohibicions de contractar, i ara impulsant aquestes reclamacions de danys.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14378 {"title":"El Govern impulsa la reclamació de danys derivats d'infraccions del dret de la competència causats a la Generalitat i el sector públic","published_date":"2023-12-12","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/12\/12\/14\/33\/c9868fab-216d-4e0a-a61a-8546cd2d6caa.jpg","id":"14378"} catalunya Direcció General de Comunicació https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-12-12/14378-govern-impulsa-reclamacio-danys-derivats-infraccions-dret-competencia-causats-generalitat-sector-public https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.