Serret viatja a Ginebra per impulsar el rol del Govern en la negociació del tractat global contra la contaminació dels plàstics

La consellera mantindrà reunions sobre el paper estratègic de l'executiu català en el procés d'elaboració de tractats internacionals com el de la contaminació dels plàstics

La consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, viatjarà demà a la tarda a Ginebra, per impulsar el rol central del Govern en projectes destacats de les Nacions Unides.

Des de Suïssa, Serret reaccionarà demà al vespre sobre les principals conclusions del debat que tindrà lloc al Consell d'Afers Generals de la Unió Europea, a Brussel·les, entorn l'oficialitat del català a les institucions europees

El dijous, la consellera mantindrà reunions per impulsar el paper estratègic de governs com el de Catalunya -més pròxims a la ciutadania i amb capacitat de legislar i implementar polítiques públiques- en l'elaboració de tractats internacionals, com el que s'està negociant actualment per combatre la contaminació provocada pels plàstics. El tractat, que es preveu que sigui el més ambiciós en matèria de plàstics que s'ha fet fins avui dia, està liderat per l'agència de Nacions Unides pel Medi Ambient. 

Les trobades seran amb la directora del Global Cities Hub, una organització amb seu a Ginebra que treballa per impulsar el lideratge de governs com el català a l'esfera multilateral; i amb la coordinadora de Geneva Environmental Network, una xarxa que agrupa organitzacions internacionals, agències de Nacions Unides i entitats rellevants del medi ambient amb seu a Ginebra. Ambdues organitzacions col·laboren amb el govern català en el procés de negociació del tractat. 

La participació del Govern en les negociacions del tractat internacional contra la contaminació per plàstics

El Govern, a través de l'Agència de Residus de Catalunya i la Delegació del Govern a Suïssa, va participar el mes de novembre en la tercera sessió negociadora del comitè intergovernamental per al tractat internacional contra la contaminació dels plàstics a Nairobi, a les oficines centrals del Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient. 

La Generalitat de Catalunya està assumint un paper destacat com a govern regional en el procés de negociació d'aquest tractat internacional, juntament amb el Quebec. La participació de l'executiu català en aquest procés és una bona pràctica d'incidència política en l'àmbit global en un tema estratègic com la contaminació dels plàstics, i mostra la necessària participació activa dels actors regionals en el sistema multilateral de les Nacions Unides. 

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14361 {"title":"Serret viatja a Ginebra per impulsar el rol del Govern en la negociació del tractat global contra la contaminació dels plàstics","published_date":"2023-12-11","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"14361"} catalunya Acció Exterior i Unió Europea,Meritxell Serret Aleu https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-12-11/14361-serret-viatja-ginebra-impulsar-rol-govern-negociacio-tractat-global-contaminacio-plastics https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.