'Catalunya ens connecta' mostra els serveis digitals per a la ciutadania

Imagen del artículo 'Catalunya ens connecta' mostra els serveis digitals per a la ciutadania

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

El Govern de la Generalitat, a través de la Secretaria de Telecomunicacions i Transformació Digital, llença una campanya de comunicació per difondre els serveis digitals de l'Administració a l'abast de la ciutadania.

La campanya, comença l'11 de desembre de 2023, pretén fer arribar a la població la informació relacionada amb l'accés als serveis públics digitals i les millores introduïdes en l'experiència amb les institucions públiques.

La transformació digital a l'Administració i per a la ciutadania implica canvis pensants des de la realitat social les necessitats de les persones arreu del territori i contribuir a la reducció de la bretxa digital. En aquest sentit, molts d'aquests canvis ja són una realitat i cal que la ciutadania els conegui per poder utilitzar tot allò que està al seu abast. La infraestructura digital del país, la connectivitat del territori i els serveis de l'Administració han incorporat solucions tecnològiques i digitals que permeten millorar diverses qüestions com la gestió de tràmits amb acompanyament i suport per part dels servidors públics i del 012, l'apoderament ciutadà mitjançant eines i consells perquè la seva relació amb les institucions pugui ser més àgil i comprensible, els programes de ciberseguretat aplicats a Salut, Universitats o la ciutadania, l'aplicació de la intel·ligència artificial per poder donar resposta àgil en català, la tecnologia XG al territori i el desplegament de la fibra òptica pública per augmentar la igualtat d'oportunitats.

És important dotar de recursos digitals a la ciutadania per tal que transitin millor en la transformació digital i de la mateixa manera, és igual d'important, que coneguin aquests recursos i serveis al seu abast. La campanya, a més parteix des del punt de vista de les persones, en la mateixa línia en què la Secretaria està liderant la transició cap a la societat digital, impulsant polítiques, serveis i accions que primer tenen en compte la realitat social, i a partir d'aquí, s'adapta la tecnologia a elles i no a la inversa.

Aquesta iniciativa de comunicació proactiva comença amb un espot sobre el desplegament de la fibra òptica de titularitat pública que ha desplegat la Generalitat de Catalunya com a actiu propi del país i de la seva ciutadania. Gràcies a la inversió en aquesta infraestructura - la més gran feta mai pel Govern- el territori, no tan sols guanya qualitat de connectivitat i fomenta arreu les oportunitats que se'n desprenen, sinó que, a més, permet oferir uns preus competitius per a la resta del sector i afavoreix la cohesió territorial. En aquest sentit, "per cada euro invertit en el desplegament, es genera un retorn a la societat de 12,85 euros", com destaca el secretari de Telecomunicacions i Transformació Digital, Sergi Marcén.

Seguit de l'espot de fibra, podrem veure diferents accions en la resta d'àmbits que impulsa la secretaria i que anirem descobrint al llarg del 2024 per fer una Catalunya no només connectada, sinó també informada dels serveis digitals públics. Per entendre millor els serveis que difondrà el Govern a través de la campanya s'ha creat un lloc específic per consultar els continguts.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14347 {"title":"'Catalunya ens connecta' mostra els serveis digitals per a la ciutadania","published_date":"2023-12-11","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/12\/07\/16\/50\/48ff8ec4-581a-4dcd-882c-3ac6f683936b.png","id":"14347"} catalunya Polítiques Digitals https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-12-11/14347-catalunya-ens-connecta-mostra-serveis-digitals-ciutadania https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.