Consum sanciona Finalia Viajes amb 70.000 euros i imposa la devolució de prop de 20.000 euros a 46 consumidors afectats

Imagen del artículo Consum sanciona  Finalia Viajes amb 70.000 euros i imposa la devolució de prop de 20.000 euros a 46 consumidors afectats

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

La inspecció de l'Agència Catalana del Consum ha iniciat actuacions de control arran de les diverses denúncies i reclamacions interposades contra l'empresa, dedicada a la organització de viatges de fi d'estudis i la comercialització de viatges combinatsL'expedient sancionador inclou, com a sanció accessòria, la seva publicitat per raons d'exemplaritat i en previsió de futures conductes infractores

L'Agència Catalana del Consum, del Departament d'Empresa i Treball, ha sancionat l'empresa Finalia Viajes amb un import de 70.001 euros, per una infracció de la normativa en matèria de consum i disciplina de mercat, en realitzar pràctiques comercials deslleials amb perjudici econòmic per a les persones consumidores.

A més, Consum imposa a l'empresa sancionada, com a mesura complementària, l'obligació de reemborsar les quantitats percebudes indegudament a 46 consumidors per un import total de 19.667 euros i, com a sanció accessòria, la seva publicitat per raons d'exemplaritat i en previsió de futures conductes infractores.

La inspecció de l'Agencia Catalana del Consum ha dut a terme actuacions de control en els darrers anys a Finalia Viajes arran de les diverses reclamacions i denúncies interposades contra l'empresa, dedicada a la organització de viatges de fi d'estudis i la comercialització de viatges combinats. En les reclamacions incloses en aquest expedient, les persones afectades sol·licitaven la devolució de l'import abonat per un viatge combinat de final de curs de batxillerat, previst pel juny del 2020, que finalment no es va realitzar a causa de la situació d'emergència sanitària provocada per la pandèmia del COVID-19.

Un cop comprovats els fets exposats en les esmentades denuncies i analitzada tota la documentació, la inspecció de Consum ha constatat que l'empresa havia retingut indegudament els imports abonats per les persones denunciants, tot i que tenien dret a la devolució de la totalitat dels diners pagats per un servei que finalment no es va prestar.


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14345 {"title":"Consum sanciona Finalia Viajes amb 70.000 euros i imposa la devolució de prop de 20.000 euros a 46 consumidors afectats","published_date":"2023-12-11","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/12\/11\/09\/17\/b0eef81f-1f54-43ef-aa71-e1a8557b370a.jpg","id":"14345"} catalunya Empresa i Treball,Roger Torrent i Ramió https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-12-11/14345-consum-sanciona-finalia-viajes-70-000-euros-imposa-devolucio-prop-20-000-euros-46-consumidors-afectats https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.