L'Economia Circular a Catalunya, una de les protagonistes del Circular Economy Hotspot de Xile.

Imagen del artículo L'Economia Circular a Catalunya, una de les protagonistes del Circular Economy Hotspot de Xile.

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

• El director de l'Agència de Residus de Catalunya ha presentat el Full de Ruta de l'Economia Circular de Catalunya al Hotspot de Xile. • Una de les sessions paral·leles del Hotspot ha versat sobre la Construcció Circular al nostre país.

El Circular Economy Hotspot de Xile ha tingut Catalunya com a regió internacional convidada en la seva darrera edició, que s'ha celebrat a Santiago de Xile entre el 29 de novembre i l'1 de desembre.

En el seu primer dia, Isaac Peraire Soler, director de l'Agència de Residus de Catalunya, ha presentat el Full de Ruta de l'Economia Circular a Catalunya, un document que recull les iniciatives principals a desenvolupar a Catalunya per avançar cap a aquest nou model econòmic, a partir de les sinèrgies amb les polítiques transversals i sectorials del Govern, de la col·laboració públic-privada i de la implicació de tota la ciutadania. Per a la seva elaboració, el Govern de la Generalitat de Catalunya ha realitzat un benchmark de bones pràctiques a nivell internacional, que ha implicat l'anàlisi de 37 fulls de ruta ja existents i d'interès per a Catalunya; una diagnosi sectorial, que ha posat l'èmfasi en els sectors econòmics amb més potencial de circularitat al nostre país i múltiples sessions de treball amb el Grup de Treball Interdepartamental (GTI).

En la seva segona jornada, el Circular Economy Hotspot ha allotjat una sessió especial dedicada a la Construcció Circular a Catalunya. En aquesta taula rodona, moderada per Alfred Vara, cap de departament de Prevenció de l'Agència de Residus de Catalunya, hi ha participat Isaac Peraire com a Director de l'ARC i president de la Gestora de Runes de la Construcció, Ana Salgado (Ciment Català), José Espí (Eurecat) i Miguel Ángel Pérez (Hercal Diggers).

 

El Santiago Circular Economy Hotspot

 

El Santiago Circular Economy Hotspot és un esdeveniment internacional que té per objectiu donar a conèixer els eixos centrals de l'economia circular que cada país ha anat executant a nivell mediambiental, empresarial i social. Aquest any Santiago de Xile és una de les tres seus de l'esdeveniment amb Irlanda (Dublín) i Nigèria (Lagos).

Alguns dels sectors econòmics als que s'ha posat especialment el focus durant el CE Hotspot han estat la construcció, el sector del packaging, el vitivinícola i la circularitat en l'aigua i els residus de forma transversal.

Les conclusions específiques de cada bloc i la documentació utilitzada pels ponents estaran disponibles al web de l'ARC, permetent aprofundir en les aportacions realitzades durant aquest encontre transcendent.

Aquesta edició ha estat un èxit rotund, assentant les bases per un futur més sostenible i responsable en la gestió dels sòls, mostrant un compromís fort per part dels diferents actors implicats.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14326 {"title":"L'Economia Circular a Catalunya, una de les protagonistes del Circular Economy Hotspot de Xile.","published_date":"2023-12-05","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/residus.gencat.cat\/web\/.content\/home\/actualitat\/2023\/12_05_Hostpot_Xile_2023\/Hotspot_Xile.jpg_1108530748.jpg","id":"14326"} catalunya Agència de Residus de Catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-12-05/14326-economia-circular-catalunya-protagonistes-circular-economy-hotspot-xile https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.