El Govern aprova el Pla anual de cooperació al desenvolupament per al 2023, que preveu arribar als 85 milions d'euros d'Ajut Oficial al Desenvolupament

Imagen del artículo El Govern aprova el Pla anual de cooperació al desenvolupament per al 2023, que preveu arribar als 85 milions d'euros d'Ajut Oficial al Desenvolupament

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Amb aquest document s'inicia el desplegament del nou Pla director de cooperació al desenvolupament 2023-2026 

El Govern ha donat llum al Pla anual de cooperació al desenvolupament per al 2023, el document que concreta els compromisos presos en el Pla director de cooperació al desenvolupament 2023-2026. El pla incorpora un increment de l'Ajut Oficial al Desenvolupament (AOD) del Govern del 55% respecte el previst pel 2022, i se situa en els 85 milions d'euros. 

El 52,5% d'aquests recursos correspon al pressupost de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), principal agent executor de la política de cooperació al desenvolupament. El 47,5% restant prové de les contribucions d'altres departaments i unitats (incloses altres unitats del Departament d'Acció Exterior i Unió Europea), a partir dels seus propis recursos. 

El Pla anual 2023 desplega l'estructura del Pla director i es presenta en tres blocs: la política pública de cooperació al desenvolupament, l'àmbit d'actuació de la cooperació catalana, i un tercer bloc que incorpora els eixos, els objectius estratègics i els objectius operatius. Aquest document també conté un epígraf relatiu al seguiment i l'avaluació.

El Pla director 2023-2026 inclou el mètode per assolir el 0,7%

El Pla anual 2023 és el primer del període que comprèn el nou Pla director de cooperació al desenvolupament 2023-2026. Aprovat per una àmplia majoria pel Parlament de Catalunya el 7 de juliol de 2023, el Pla director marca les prioritats estratègiques d'aquesta política de país per als pròxims quatre anys.

El nou Pla consta de prioritats sectorials, geogràfiques i de millora del finançament per al desenvolupament. Entre les prioritats sectorials destaquen la defensa i promoció dels drets humans, la justícia de gènere, la promoció de la salut global, la prevenció de conflictes i la construcció de pau, la promoció de la justícia climàtica, la defensa del dret al refugi i l'impuls de les economies transformadores.

Una de les novetats principals que recull el Pla director és que fa referència al finançament, ja que el document recull un mètode per assolir l'objectiu històric marcat per les Nacions Unides de dedicar el 0,7% dels ingressos propis del Govern a la cooperació l'any 2030. El Pla planteja incrementar, com a mínim, el percentatge de l'AOD en 0,07 punts anuals per tal que acabi representant el 0,7% respecte dels ingressos no condicionats l'any 2030.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14308 {"title":"El Govern aprova el Pla anual de cooperació al desenvolupament per al 2023, que preveu arribar als 85 milions d'euros d'Ajut Oficial al Desenvolupament","published_date":"2023-12-05","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/12\/05\/14\/17\/6e5f2401-2ee9-44a8-93ee-1dea69ab11d5.jpg","id":"14308"} catalunya Acció Exterior i Unió Europea,Direcció General de Comunicació https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-12-05/14308-govern-aprova-pla-anual-cooperacio-desenvolupament-2023-preveu-arribar-als-85-milions-euros-ajut-oficial-desenvolupament https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.