Drets Socials concedeix 5.723 ajuts a persones amb discapacitat per adquirir productes de suport

Imagen del artículo Drets Socials concedeix 5.723 ajuts a persones amb discapacitat per adquirir productes de suport

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

S'amplia un 30% més el pressupost previst de la convocatòria PUA 2023 per cobrir les sol·licituds dels anys 2021 i 2022, a més de les demanades d'aquest any

El Departament de Drets Socials ja ha començat a fer els pagaments de la convocatòria d'ajuts per a prestacions d'atenció social a les persones amb discapacitat (PUA) de 2023, que beneficiaran gairebé quatre mil persones, concretament, 3.988, que es corresponen amb 5.723 ajuts, ja que una persona es pot beneficiar de més d'una prestació per adquirir productes de suport.

Aquest any de manera extraordinària s'ha permès presentar sol·licituds corresponents al 2023 i també les demandes no ateses de 2021 i 2022, tal com es va comprometre el conseller al Parlament.

Per fer-ho possible, el Departament va duplicar inicialment el pressupost, passant dels 2,6 milions d'euros de l'anterior convocatòria als 5,2 milions d'euros. Finalment, encara s'ha ampliat un 30% més el pressupost per poder cobrir les sol·licituds presentades, fins arribar als 6.799.000 euros.


Més agilitat en les prestacions

Enguany s'han incorporat diversos canvis respecte les anteriors convocatòries, per tal de simplificar-ne la gestió i afavorir els beneficiaris, entre els quals destaca la tramitació electrònica preferent mitjançant l'idCat Mòbil. Un altre canvi és que només s'ha tingut en compte la capacitat econòmica de la persona sol·licitant, sense valorar la dels membres de la unitat familiar.

Una altra de les novetats és que la prestació no es veurà reduïda en funció de la capacitat econòmica del sol·licitant, sinó que correspondrà als imports dels mòduls establerts a l'ordre. Finalment, una altra de les modificacions de la nova convocatòria afecta el sistema de pagament de les prestacions. Si fins ara l'abonament estava condicionat a la justificació prèvia de la despesa, enguany es pagaran les prestacions d'acord amb l'import que consta a les resolucions, sense necessitat de justificació prèvia, i es verificarà la despesa a posteriori.

130 productes i actuacions per promoure l'autonomia personal

Els ajuts PUA contribueixen a les despeses ocasionades per l'adquisició de productes i actuacions que promoguin l'autonomia personal de les persones amb discapacitat física, psíquica o sensorial, amb l'objectiu de millorar-ne la qualitat de vida i fomentar-ne la inclusió social.

Entre d'altres, aquesta prestació promou que persones amb discapacitat obtinguin o reconverteixin el permís de conduir o adaptin el seu vehicle. També es poden sol·licitar per adquirir productes o serveis de suport, com cadires salvaescales, audiòfons, telèfons mòbils amb veu, a més de cursos d'aprenentatge de llengua de signes o de lectura labial, així com intèrprets per a persones sordes o sordcegues en formació postobligatòria i ocupacional, entre altres productes i serveis. En conjunt, el catàleg de la convocatòria actual preveu més de 130 productes i actuacions.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14302 {"title":"Drets Socials concedeix 5.723 ajuts a persones amb discapacitat per adquirir productes de suport","published_date":"2023-12-05","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/12\/04\/15\/47\/a61dd104-5267-481c-88c6-eaae0b7d4dc0.jpg","id":"14302"} catalunya Carles Campuzano Canadés,Drets Socials https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-12-05/14302-drets-socials-concedeix-5-723-ajuts-persones-discapacitat-adquirir-productes-suport https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.