ACCIÓ i el TERMCAT col·laboren per normalitzar la presència del català en el comerç internacional

Imagen del artículo ACCIÓ i el TERMCAT col·laboren per normalitzar la presència del català en el comerç internacional

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

ACCIÓ -l'agència per la competitivitat de l'empresa del Departament d'Empresa i Treball- i el TERMCAT, entitat adscrita al Departament de Cultura, han publicat aquest dilluns l'obra 'Terminologia de les barreres al comerç internacional'. Es tracta d'una publicació digital feta a partir de la col·laboració entre tots dos organismes, on es recullen fins a 200 termes i definicions que s'utilitzen dia a dia en l'àmbit de les relacions comercials a l'estranger.

L'objectiu d'aquest diccionari és minimitzar els obstacles lingüístics que es puguin trobar els professionals catalans que treballen en el sector del comerç internacional, normalitzar la presència del català i posar a l'abast dels usuaris la terminologia de paraules perquè les puguin utilitzar habitualment, així com la traducció d'acrònims en castellà, anglès i francès. D'aquesta manera, ACCIÓ i el TERMCAT confien que el recull faciliti les comunicacions entre professionals catalans i estrangers.

ACCIÓ i el TERMCAT han dividit el contingut de l'obra en vuit àmbits: comerç internacional -conceptes generals; política comercial; barreres comercials -conceptes generals; barreres comercials aranzelàries; barreres comercials no aranzelàries; política aranzelària; duanes i règims duaners; i procediments reguladors.

A 'Terminologia de les barreres al comerç internacional' s'hi poden trobar les definicions i traduccions de mots com globalització comercial, mercat lliure, aranzel compost, certificat de conformitat, interdependència econòmica, OMC, embargament, homologació, despatx de consum o preu mínim d'importació, entre altres.

Al recull, les paraules es poden visualitzar tant per ordre abecedari com distribuïdes en els seus àmbits d'ús. Aquesta edició en línia és oberta, essent un projecte obert que podrà ampliar el nombre de paraules gràcies a noves propostes d'especialistes, usuaris i professionals del sector.

Terminologia de les barreres comercials al comerç internacional forma part de la col·lecció de Diccionaris en Línia del TERMCAT, que a dia d'avui ofereix més de 170 títols enfocats als diversos camps d'especialitat. En l'àmbit de l'economia, l'empresa i el treball n'hi ha una quinzena.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14282 {"title":"ACCIÓ i el TERMCAT col·laboren per normalitzar la presència del català en el comerç internacional","published_date":"2023-12-04","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/www.accio.gencat.cat\/web\/.content\/actualitat\/imatges\/2023\/ACCIO-TERMCAT-Diccionari-terminologia-barreres-comerc-internacional.jpg_1394227981.jpg","id":"14282"} catalunya Agència per la Competitivitat de l'Empresa (ACCIÓ) https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-12-04/14282-accio-termcat-col-laboren-normalitzar-presencia-catala-comerc-internacional https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.