La connexió directa Barcelona-Tòquio, pròxim objectiu del Govern al Japó

La consellera Serret s'ha reunit amb representants del Ministeri d'Afers Exteriors del Japó i amb l'ambaixador de la Unió Europea al Japó, Jean-Eric Paquet Les excel·lents relacions entre Catalunya i el Japó viuran un pas endavant definitiu el 2024 amb la inauguració de la Delegació del Govern al país nipó, el nou Pla Japó i l'acord bilateral entre els governs de Catalunya i Kyoto

Imagen del artículo La connexió directa Barcelona-Tòquio, pròxim objectiu del Govern al Japó


Quart i últim dia del viatge institucional de la consellera Meritxell Serret i Aleu al Japó. Una visita que Serret ha valorat de forma "extremadament positiva" perquè "ha servit per reforçar les bones relacions entre Catalunya i el Japó, que faran un pas endavant definitiu el 2024" amb la inauguració de la Delegació del Govern al país nipó, prevista durant el primer semestre de l'any, la renovació del Pla Japó, i l'acord bilateral signat entre els governs de Catalunya i Kyoto.

En el marc d'aquestes excel·lents relacions existents des dels anys vuitanta, Serret ha anunciat que el Govern està treballant per establir un vol directe entre Barcelona i Tòquio, una reivindicació històrica que amb la consolidació de la cooperació entre els dos països serà encara més necessària: "Volem que sigui una realitat a mesura que també anem reforçant els contactes en els àmbits empresarial, de recerca, turístic i cultural". La connexió aèria directa ha estat un dels temes tractats en la reunió que Serret i la delegada del Govern al Japó, Mònica Castellà i Pujadó, han mantingut a Tòquio amb representants del Ministeri d'Afers Exteriors del govern nipó.

A més a més d'explicar-los les prioritats de la nova delegació, un altre dels punts clau de la conversa ha estat la redacció del nou Pla Japó, el document que coordina les relacions entre els dos Governs, que ja es troba en la cinquena edició i que comprendrà el període 2024-2027.

Paral·lelament, Serret i Castellà han mantingut una trobada amb parlamentaris de diversos grups del Senat japonès, amb qui han repassat la situació política actual de Catalunya.

Plena coordinació amb les institucions europees

La consellera i la delegada també s'han trobat amb l'ambaixador de la Unió Europea al Japó, Jean-Eric Paquet. Durant la reunió, han explorat noves vies de col·laboració en àmbits com l'hidrogen verd, els semiconductors, la biomedicina, i els intercanvis d'estudiants universitaris, en la línia del projecte EU-Japan Region-to-Region Innovation Cooperation.

"L'acció exterior catalana està plenament coordinada i alineada amb els objectius de la Unió Europea a escala internacional", ha recordat Serret, que ha subratllat que la Delegació del Govern al Japó permetrà reforçar i ampliar les bones sinergies amb les institucions europees. Unes trobades que s'han intensificat al llarg de l'últim any, ja que Serret també s'ha reunit amb representants comunitaris durant els seus viatges a Tunísia i, molt recentment, a la República de Corea, entre d'altres.

Impuls a la cooperació al desenvolupament i al sector agroalimentari

L'agenda de l'últim dia del viatge institucional al Japó ha inclòs diversos actes més. Per exemple, una trobada amb representants de l'Agència Japonesa de Cooperació al Desenvolupament (JICA), "amb qui volem explorar totes les possibilitats de cooperació, ja que és una de les prioritats de l'acció exterior del Govern", ha assegurat Serret. El principal objectiu de la conversa ha estat estudiar projectes conjunts de cooperació i educació per al desenvolupament en zones com el Mediterrani, el Nord d'Àfrica i Llatinoamèrica.

Finalment, Serret i Castellà han inaugurat la Setmana Catalana al Japó, organitzada per Prodeca amb la finalitat de promoure la gastronomia i restauració catalanes al públic japonès. L'objectiu, segons la titular d'Acció Exterior i Unió Europea, és "reforçar encara més el posicionament del sector agroalimentari català al mercat japonès", sobretot de cara al 2025, quan Catalunya serà la Regió Mundial de la Gastronomia.

Com a conclusió del viatge, Serret, que també ha estat entrevistada pel Mainichi Shimbun, un dels principals diaris del país, ha afirmat: "Continuem posicionant Catalunya en tots els àmbits i continuem explicant-la al món, i el 2024 continuarem avançant en les bones relacions entre Catalunya i el Japó".

  1. Podeu descarregar-vos fotos i vídeos de les reunions i trobades de l'últim dia del viatge institucional al Japó

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14280 {"title":"La connexió directa Barcelona-Tòquio, pròxim objectiu del Govern al Japó","published_date":"2023-12-04","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/12\/04\/13\/09\/4b8011ed-1854-420c-a6af-b9a9b0d79171.jpg","id":"14280"} catalunya Acció Exterior i Unió Europea,Meritxell Serret Aleu https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-12-04/14280-connexio-directa-barcelona-toquio-proxim-objectiu-govern-japo https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.