Millores a la bústia de denúncies tributàries de l'Agència Tributària de Catalunya

01/12/2023

La denúncia tributària és un instrument de col·laboració social voluntària en defensa de l'interès general, mitjançant el qual es posen en coneixement de l'Administració tributària fets o situacions irregulars que poden ser constitutius d'infraccions tributàries o tenir transcendència per a l'aplicació dels tributs.

L'Agència Tributària de Catalunya disposa des de l'any 2019 d'una bústia mitjançant la qual els ciutadans poden presentar denúncies tributàries. El 90 % de les denúncies rebudes a l'ATC des de l'any de la implantació de la bústia s'han rebut a través d'aquest canal, la qual cosa significa un total de 919 denúncies.

Si teniu sospites fonamentades o indicis que una persona o una empresa evadeix impostos o, d'alguna manera o altra, comet frau fiscal o incompleix les seves obligacions tributàries, podeu fer-ho saber a l'Administració tributària de Catalunya a través d'aquesta bústia de denúncies tributàries. Les denúncies tributàries poden ser anònimes i l'Administració garanteix la confidencialitat de la persona denunciant i de la informació obtinguda.

Les millores a la bústia de denúncies tributàries es concreten en la implementació d'un nou formulari que, a més de garantir l'anonimat de la persona denunciant, permet fer un seguiment de l'estat en què es troba la denúncia que ha presentat.

Així mateix, el nou formulari també permet diferenciar entre diverses tipologies de fets denunciables.

Les millores i l'evolució de les funcionalitats que ofereix la bústia de denúncies tributàries s'emmarquen dins les mesures del Pla de prevenció i reducció del frau fiscal i de foment de les bones pràctiques tributàries 2023-2026.

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14259 {"title":"Millores a la bústia de denúncies tributàries de l'Agència Tributària de Catalunya","published_date":"2023-12-01","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"14259"} catalunya Agència Tributària de Catalunya (ATC) https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-12-01/14259-millores-bustia-denuncies-tributaries-agencia-tributaria-catalunya https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.