El Departament d'Acció Climàtica abona 136M€ corresponents al 90% dels imports dels ajuts directes dissociats a la renda 2023 de la PAC

En concret, corresponen als ajuts bàsic a la renda per a la sostenibilitat, redistributiu complementari a la renda, i complementari a la renda per a jovesL'eficiència en la gestió i en els controls efectuats pel Departament ha permès poder pagar el primer dia hàbil que permet la reglamentació el 90% de l'import d'aquests ajuts, esdevenint Catalunya la primera comunitat autònoma a abonar aquest percentatge, i arribar a què ara puguin rebre el pagament el 99,4 % de les sol·licitudsEl Departament aconsegueix ser l'organisme pagador PAC amb el major % de sol·licituds pagades en el saldo


Imagen del artículo El Departament d'Acció Climàtica abona 136M€ corresponents al 90% dels imports dels ajuts directes dissociats a la renda 2023 de la PAC

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural fa efectiu a partir d'avui, 1 de desembre, 136.386.378 euros del pagament dels ajuts directes dissociats a la renda de la Política Agrària Comuna (PAC) sol·licitats aquest any 2023.

Un total de 38.078 beneficiaris rebran el 90% de l'import dels ajuts directes dissociats a la renda sol·licitats a través de la Declaració agrària (DUN) 2023:

·Ajut bàsic a la renda per a la sostenibilitat

·Ajut redistributiu complementari a la renda

·Ajut complementari a la renda per a joves

Aquest és el primer any d'aplicació del nou període de la Política Agrària Comuna, basada en el Pla Estratègic per al període 2023-2027, en què s'ha incorporat nous ajuts. Es va allargar el termini de presentació de les sol·licituds dels ajuts i s'ha disposat de menys temps per a efectuar els rigorosos controls marcats per la reglamentació europea.

Amb les mesures impulsades per a la simplificació de la gestió dels controls de les sol·licituds, i l'esforç i feina duta a terme per les Entitats Col·laboradores i tot el personal del Departament, s'ha aconseguit poder pagar el primer dia hàbil que permet la reglamentació el 90 % de l'import dels ajuts directes dissociats. Així, a més, l'eficiència en la gestió i en els controls efectuats pel Departament ha permès arribar a què ara puguin rebre el pagament el 99,4 % de les sol·licituds. D'aquesta manera el Departament aportarà liquiditat tant aviat com permet la normativa, ingressant el màxim permès d'ajuts directes dissociats a la renda, a la pràctica totalitat d'explotacions agràries de Catalunya.

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural aconsegueix ser l'organisme pagador PAC amb el major % de sol·licituds pagades en el saldo.

En aquest pagament s'ha tingut en compte totes les sol·licituds de cessions de drets de pagament. I el mes de febrer de 2024 es podrà resoldre les noves cessions de drets de la Reserva estatal.

Tots els beneficiaris tindran a disposició la resolució del pagament a l'aplicació DUNweb a partir del 5 de desembre.

Per aquest pagament, les dades resumides són:

Ajut

Import (euros)

Beneficiaris

Bàsic a la renda per a la sostenibilitat

105.179.920

38.078

Redistributiu complementari a la renda

27.373428

38.078

Complementari a la renda per a joves

3.833.029

1010


136.386.378

38.078


(*) Hi ha beneficiaris que reben més d'un ajut

El 10% restant de l'import dels ajuts directes dissociats a la renda es pagarà durant el primer semestre de 2024 un cop s'analitzi els límits pressupostaris. A partir de finals de gener de 2024 està previst començar a fer els pagaments dels ajuts associats agrícoles i ramaders.

Els ajuts directes són els principals ajuts de la PAC gestionats pel Departament quant a volum econòmic i a beneficiaris finals, i representen més del 70% dels fons de la PAC gestionats a Catalunya. Aquests ajuts formen part de l'anomenat primer pilar dels ajuts de la PAC, estan finançats al 100% pel Fons Europeu Agrícola de Garantia (FEAGA) i el seu pressupost anual disponible a l'estat espanyol és de més de 4.800 M€, dels quals a Catalunya se'n gestionen aproximadament 255 M€.

La PAC té com a objectiu millorar el nivell de vida dels 22 milions d'agricultors i treballadors agrícoles europeus, així com un proveïment d'aliments estable, variat, i segur als 500 milions de ciutadans d'Europa. Estan destinats directament als pagesos i ramaders catalans per la seva activitat de manteniment de les superfícies de conreu complint les bones pràctiques agràries i mediambientals i els requisits legals de gestió en matèria de medi ambient, salut pública, sanitat animal i vegetal. El manteniment dels recursos naturals i productius, el maneig dels animals en condicions sanitàries i de benestar, i la garantia per als consumidors d'assegurar la traçabilitat dels productes agraris al llarg de tota la cadena alimentaria té un cost, i aquests ajuts directes de la PAC compensen en part aquest cost de produir aliments segurs.

A Catalunya es redueix el nombre de beneficiaris dels ajuts directes sense disminuir la superfície de conreu, evidenciant una continua professionalització del sector. És important continuar donant suport per a fixar població al territori pel manteniment de l'entorn rural i evitar el risc d'abandonament de l'activitat agrària. Dins de la PAC, els ajuts directes es destinen a estabilitzar la renda agrícola per a reforçar la competitivitat i la sostenibilitat de l'agricultura europea, objectiu de la política comuna dels 27 països de la UE.

El rigorós sistema de control i la contribució d'aquests ajuts a donar resposta, entre altres, als objectius mediambientals de la PAC, legitimen la percepció d'aquests ajuts per part dels agricultors i ramaders.

Per a més informació:

El Departament d'Acció Climàtica farà efectiu el 90% dels imports dels ajuts directes dissociats a la renda 2023 a partir de l'1 de desembre. Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (gencat.cat)

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14254 {"title":"El Departament d'Acció Climàtica abona 136M€ corresponents al 90% dels imports dels ajuts directes dissociats a la renda 2023 de la PAC","published_date":"2023-12-01","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"14254"} catalunya Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural,David Mascort i Subiranas https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-12-01/14254-departament-accio-climatica-abona-136m-corresponents-90-imports-ajuts-directes-dissociats-renda-2023-pac https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.