Catalunya obté un 27% de la nova assignació del PRTR per a ajuts a inversions que impulsin la sostenibilitat i la competitivitat de l'agricultura i la ramaderia

  1. La nova distribució de crèdits del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència feta pel Ministeri d'Agricultura a les comunitats autònomes atorga a Catalunya 19 dels 71M€ que integren aquesta assignació
  2. Els nous crèdits aprovats permetran més que triplicar el pressupost total d'aquests ajuts per a millorar la gestió de dejeccions, l'eficiència energètica i renovables, i l'agricultura de precisió
  3. Així, la nova injecció de recursos per al sector permet seguir avançant cap a un canvi en el model de producció agrari i situa Catalunya en una posició de lideratge en el conjunt de l'Estat, amb un 18,67% del total de recursos en aquest àmbit competencial
  4. L'elevada demanda d'aquests ajuts per part del sector i la gestió efectiva de les ajudes i recursos que ha dut a terme el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha permès que Catalunya rebi un increment de recursos molt significatiu, en concret 19M€, en la distribució del crèdits a les comunitats autònomes feta pel Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació.

    El nou repartiment pressupostari suposarà passar dels 7.814.559,45 euros amb els que es van convocar els ajuts al 2023, a un total de més de 26.824.382,49 euros.

    Aquestes línies d'ajut donen suport a inversions que impulsin la sostenibilitat i la competitivitat de l'agricultura i la ramaderia, afavorint la consecució dels objectius del clima, la conservació del medi ambient, i la descarbonització del sector agrícola i ramader.

    Així, i de forma desglossada, les tres línies d'ajut que amplien pressupost són:

    1. l'ajut a les inversions en sistemes de gestió de dejeccions ramaderes, ambinversions dirigides a millorar l'eficiència mediambiental de les instal·lacions d'emmagatzemament exterior de dejeccions ramaderes relacionades amb l'adaptació o cobertura de les mateixes o les de tractament o valorització d'aquests subproductes amb o sense aprofitament energètic en la mateixa explotació.
    2. l'ajut a les inversions en eficiència energètica i energies renovables (biogàs i biomassa agrícola), amb inversions en el condicionament i aïllament d'edificis i naus auxiliars de les explotacions que optimitzin el consum energètic, i inversions en plantes de biogàs de petita capacitat, així com l'adquisició de maquinària per a la provisió i condicionament de biomassa agrícola, i la construcció de centres logístics d'emmagatzemament.
    3. l'ajut per a l'aplicació d'agricultura de precisió i tecnologia 4.0 al sector agrícola i ramader, amb inversions per a l'adquisició de maquinària i equips nous que permetin la millora de la gestió ramadera, la reducció de l'ús de fitosanitaris i fertilitzants químics, el control de traçabilitat i qualitat dels cultius o la reducció de les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle.

    Aquestes línies pertanyen al Pla d'impuls de la sostenibilitat i competitivitat de l'agricultura i la ramaderia en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència que es finança a través del fons europeu NextGenerationEu.

    Així, la nova injecció de recursos per al sector fa possible seguir avançant cap a un canvi en el model de producció agrícola i situa Catalunya en una posició de lideratge en el conjunt de l'Estat, amb un 18,67% del total de recursos en aquest àmbit competencial.

    Imagen del artículo Catalunya obté un 27% de la nova assignació del PRTR per a ajuts a inversions que impulsin la sostenibilitat i la competitivitat de l'agricultura i la ramaderia


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14227 {"title":"Catalunya obté un 27% de la nova assignació del PRTR per a ajuts a inversions que impulsin la sostenibilitat i la competitivitat de l'agricultura i la ramaderia","published_date":"2023-11-30","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"14227"} catalunya Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural,David Mascort i Subiranas https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-11-30/14227-catalunya-obte-27-nova-assignacio-prtr-ajuts-inversions-impulsin-sostenibilitat-competitivitat-agricultura-ramaderia https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.