Nou sistema intern d'alertes de l'Agència Tributària de Catalunya

30/11/2023

L'Agència Tributària de Catalunya (ATC) ha posat en marxa un sistema intern d'alertes adreçat a la ciutadania amb l'objectiu de facilitar que, amb total garantia de protecció, qui ho desitgi enviï informació sobre infraccions normatives o conductes contràries a la integritat pública que detecti que s'han comès en l'àmbit de competència de l'Agència Tributària de Catalunya.

Aquest canal és un element del Sistema Intern d'Alertes de l'Administració de la Generalitat de Catalunya (SIA).

Sobre què es pot alertar a través del sistema intern d'alertes de l'ATC?

  • Infraccions normatives en l'àmbit de l'ATC comeses pels treballadors o càrrecs públics.
  • Vulneracions del Codi de conducta dels alts càrrecs i del personal directiu de l'ATC.
  • Altres tipus d'irregularitats que es poden considerar un mal funcionament de l'ATC.

 El sistema intern d'alertes es regeix pels principis següents:

  • Confidencialitat de les dades, tant de les alertes, dels alertadors i de les persones afectades, com de la gestió de les alertes.
  • Anonimat de la comunicació i reserva de la identitat de la persona que presenta l'alerta, en cas que se'n conegui la identitat.
  • Seguretat del sistema, que impedeix l'accés a persones no autoritzades.
  • Voluntarietat d'elecció del canal intern o extern per presentar l'alerta.
  • Accessibilitat: els alertadors han de poder accedir al servei per diferents vies.
  • Publicitat: la informació de l'ús dels canals ha de ser clara i accessible.
  • Imparcialitat en la gestió de les alertes.

Com comunicar una alerta

La comunicació d'alertes es por realitzar a través de formulari electrònic, presencialment o per telèfon. Es pot accedir a més informació i a les diverses opcions des de l'apartat del Sistema intern d'alertes de la seu electrònica de l'ATC.

 Quines mesures de protecció ofereix el sistema?

L'anonimat és la mesura de protecció més eficaç. Si la persona decideix identificar-se o se'n dedueix la identitat amb motiu de la presentació de l'alerta, el sistema garanteix la confidencialitat de la identitat i ofereix canals segurs de comunicació amb els alertadors.

La Llei 2/2023, de 20 de febrer, de protecció de les persones que informin sobre infraccions normatives i de lluita contra la corrupció, prohibeix les represàlies contra les persones alertadores i estableix mesures de suport i de protecció específiques per als alertadors que informin sobre infraccions incloses en el seu àmbit d'aplicació.

Procediment de gestió de les alertes

El procediment de gestió de les alertes abasta totes les actuacions necessàries per al seguiment i tractament, des de l'entrada i registre de l'alerta fins a la comunicació de la resolució.

Aquest procediment està regulat a l'apartat 8 de la Resolució del director de l'ATC i està subjecte al contingut i als principis de l'article 9 de la Llei 2/2023, de 20 de febrer, i als que estableixi la normativa sobre protecció dels alertadors.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14224 {"title":"Nou sistema intern d'alertes de l'Agència Tributària de Catalunya","published_date":"2023-11-30","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"14224"} catalunya Agència Tributària de Catalunya (ATC) https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-11-30/14224-nou-sistema-intern-alertes-agencia-tributaria-catalunya https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.