La Consellera de Cultura visita a Mèxic dos centres pioners en creativitat digital

La visita s'emmarca en la voluntat del Govern de convertir Catalunya en un hub internacional en aquest àmbit, amb la creació del futur Catalunya Media City i el nou Centre Digital de La Foneria de CanonsGarriga és a Mèxic en un viatge institucional per estrènyer les relacions culturals amb el país coincidint amb la 37a Fira Internacional del Llibre de Guadalajara (FIL)

Imagen del artículo La Consellera de Cultura visita a Mèxic dos centres pioners en creativitat digital

En el marc de la visita institucional que aquests dies realitza a Mèxic, la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha pres contacte amb els principals centres de referència del país en l'àmbit de la creativitat digital. Acompanyada de la directora general d'Innovació i Cultura Digital, Marisol López, i del director del programa Catalunya Media City, Marc López, la consellera ha visitat la Ciudad Creativa Digital (CDD) de Guadalajara, a l'estat de Jalisco, i el Centro de Cultura Digital de Ciutat de Mèxic.

Aquesta visita té com a objectiu establir sinèrgies i conèixer experiències internacionals en aquest àmbit, tenint en compte que el Govern de la Generalitat vol posicionar Catalunya com a pol de referència i hub internacional de la indústria cultural digital al sud d'Europa. Per fer-ho, el Departament de Cultura treballa en projectes com el Catalunya Media City (que s'ubicarà a les Tres Xemeneies de Sant Adrià del Besòs) o el futur nou Centre de Cultura Digital (a l'edifici de la Foneria de Canons, ubicat a La Rambla de Barcelona).

A Mèxic, la consellera s'ha reunit amb la directora de la Ciudad Creativa Digital Guadalajara, Celia Guadalupe, i amb la directora del Centre de Cultura Digital de Ciutat de Mèxic, Marcela Flores. Garriga ha dit que "tant el Catalunya Media City com La Foneria són dos projectes prioritaris per al Govern que prenen com a exemple diversos referents internacionals, i alguns d'ells estan a Mèxic. Per això ens ha resultat tan enriquidor conèixer la implementació d'aquests dos grans centres, les seves dinàmiques i tot el que representen per a la cultura tecnològica i digital del país".

La consellera ha recordat que "el Catalunya Media City serà una forta palanca d'impuls per al món digital, audiovisual i del videojoc. Alhora, La Foneria es convertirà en un gran centre de creativitat digital que potenciarà el talent que ja existeix a casa nostra. Compartir experiències amb grans centres de referència com els de Mèxic ens ajudarà a dissenyar el millor hub internacional per a Catalunya".

Des del 27 de novembre, la consellera de Cultura és a Mèxic en un viatge institucional per estrènyer les relacions culturals amb el país coincidint amb la 37a Fira Internacional del Llibre de Guadalajara (FIL), en què el Govern compta amb un estand propi per difondre la tasca del sector editorial català. En el marc del viatge, Garriga ha visitat diverses institucions, tant a Jalisco com a Ciutat de Mèxic, amb un interès especial centrat en els projectes audiovisuals i de cultura digital, i els centres patrimonials amb presència d'obra d'artistes relacionats amb el país. 

La Ciudad Creativa Digital de Guadalajara 

El 2011, Guadalajara va ser triada per desenvolupar el projecte de Ciutat Creativa Digital (CCD) amb un pla mestre per al centre de la ciutat que preveia 40 ha d'edificis i parcs per reconvertir, i un gran projecte de regeneració per transformar l'àrea en un dels centres líders en creació digital. El primer complex (3 edificis i espais adjacents) està en funcionament i inclou espais formatius, empreses creatives digitals, seus governamentals i associacions. La missió de CCD és posicionar l'estat de Jalisco com a líder en producció creativa i digital, audiovisual, multimèdia, animació i altres tecnologies. 

El Centro de Cultura Digital de Ciutat de Mèxic

El Centro de Cultura Digital va obrir les seves portes a Ciutat de Mèxic l'any 2012 amb la voluntat d'esdevenir un espai obert al públic per debatre i reflexionar sobre les implicacions de la tecnologia digital en la societat i el món contemporani. Aquesta voluntat es concreta en un extens programa d'activitats tant presencials en format digital. El Centro de Cultura Digital de Ciutat de Mèxic explora i repensa la diversitat de manifestacions culturals, socials, polítiques i econòmiques pròpies de la digitalitat, a través de l'aprenentatge l'escolta i l'intercanvi de sabers.


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14211 {"title":"La Consellera de Cultura visita a Mèxic dos centres pioners en creativitat digital","published_date":"2023-11-30","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/11\/29\/18\/02\/99169e6d-fb76-43fd-8cac-4330e44dc3a0.jpeg","id":"14211"} catalunya Cultura,Natàlia Garriga https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-11-30/14211-consellera-cultura-visita-mexic-dos-centres-pioners-creativitat-digital https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.