Ferrocarrils licita les obres per a la supressió d'un pas a nivell a Vallfogona de Balaguer, a la línia Lleida - La Pobla

Es construirà un pas elevat que millorarà la seguretat viària i ferroviària al municipiEls treballs tindran una durada de 10 mesos i s'iniciaran el segon trimestre de l'any vinent

Imagen del artículo Ferrocarrils licita les obres per a la supressió d'un pas a nivell a Vallfogona de Balaguer, a la línia Lleida - La Pobla


Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha licitat avui les obres per a la supressió del pas a nivell número 16 de la línia Lleida - La Pobla, a Vallfogona de Balaguer. Els treballs, amb un pressupost d'1,2 milions d'euros (abans d'IVA), tindran una durada de 10 mesos i està previst que s'iniciïn el segon trimestre de l'any vinent.

La supressió del pas a nivell, que actualment serveix al "Camí de la Coma", consistirà en la construcció d'un pas elevat de 12,3 metres de longitud i 10 metres d'amplada amb dos carrils de 3,5 metres d'amplada i vorera sobre la línia del tren. El nou pas superior s'ubicarà 96 metres al sud de l'actual i donarà sortida a una mitja rotonda que facilitarà el correcte accés a la C-13, millorant així la seguretat viària i ferroviària.

Ferrocarrils segueix una política per a la progressiva eliminació dels passos a nivell de la xarxa mitjançant els processos de negociació oportuns amb els municipis afectats i els titulars dels passos. L'objectiu de la companyia és eliminar el risc que suposen tant per a l'explotació ferroviària com viària i millorar així la seguretat de les persones usuàries. Actualment, la línia Lleida - La Pobla d'FGC compta amb 18 passos a nivell. Des de l'any 2005, Ferrocarrils n'ha eliminat 7, els més recents han estat el pas a nivell 18, a Balaguer, i el pas a nivell 12, a Térmens, que s'han suprimit aquest any.

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14209 {"title":"Ferrocarrils licita les obres per a la supressió d'un pas a nivell a Vallfogona de Balaguer, a la línia Lleida - La Pobla","published_date":"2023-11-30","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/11\/30\/09\/19\/ab0415f1-1bce-4c3b-b238-23cd1e4d4a11.jpg","id":"14209"} catalunya Ferrocarrils,Toni Segarra https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-11-30/14209-ferrocarrils-licita-obres-supressio-pas-nivell-vallfogona-balaguer-linia-lleida-pobla https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.