President Aragonès: "Corea és un país prioritari, per això impulsarem un pla de mesures específic per a les empreses coreanes per tal d'incrementar les inversions"

El cap de l'Executiu s'ha reunit a Seül amb Lotte Energy Materials, que ha confirmat la inversió de 1.200 milions d'euros a Mont-roig del Camp per fabricar un component essencial per a bateries elèctriquesTambé ha mantingut una trobada amb l'empresa automobilística Hyundai i amb la tecnològica Naver

Imagen del artículo President Aragonès: Corea és un país prioritari, per això impulsarem un pla de mesures específic per a les empreses coreanes per tal d'incrementar les inversions

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, s'ha reunit aquest dijous a Seül amb diverses empreses sud-coreanes que tenen interessos a Catalunya, com Lotte Energy Materials, la companyia que farà una inversió a Mont-roig del Camp per fabricar un component per la fabricació de bateries elèctriques.

"En el conjunt de l'Àsia, Corea és un país prioritari", ha remarcat el president, que ha anunciat que el Govern impulsarà un pla específic de mesures per al mercat coreà, centrat en bona part en la producció econòmica exterior, amb l'objectiu "d'incrementar les inversions i les exportacions d'empreses catalanes". Un pla que durarà tres anys, del 2024 al 2027, amb la possibilitat d'ampliar-se, i que Aragonès s'ha mostrat convençut que "permetrà augmentar unes xifres que ja són molts bones", tenint en compte que "l'any 2022, les exportacions catalanes a Corea van créixer més d'un 18%" i que, actualment, "700 empreses catalanes exporten a Corea per un valor de més de 630 milions d'euros".

"Hi ha interès per Catalunya, hi ha passió per la nostra cultura i per la nostra manera de ser, i hi ha un reconeixement de l'economia catalana com una economia puntera tecnològicament, amb una forta base industrial i amb una força de treball que té una molt bona manera de treballar", ha assegurat el president.


Lotte

Imagen del artículo President Aragonès: Corea és un país prioritari, per això impulsarem un pla de mesures específic per a les empreses coreanes per tal d'incrementar les inversions

En el quart i últim dia del viatge institucional del president a la República de Corea, centrat en les reunions empresarials, el cap de l'Executiu ha visitat Lotte World Tower Signiel, seu de la companyia, i s'ha reunit amb alguns dels seus directius.

En una atenció als mitjans posterior a la trobada, Aragonès ha destacat que la inversió de Lotte a Mont-roig "és una inversió estratègica pel Govern", que s'està treballant des de fa molts mesos, amb la voluntat que "reverteixi en noves oportunitats". "Aquesta inversió anirà bé i, per tant, serà un molt bon exemple per a la resta de grans empreses coreanes, que, un cop vegin que una inversió d'aquesta envergadura es produeix a Catalunya i es produeix bé, perquè hi ha talent, oportunitats i l'accés al mercat europeu, estem convençuts que darrera en podran venir moltes més", ha afirmat.

El cap de l'Executiu ha confirmat que la inversió a Mont-Roig ja està "planificada" i que "es farà la inversió complerta de 1.200 milions d'euros, que permetrà crear 600 llocs de treball". Una decisió empresarial que "no fa res més que ratificar la bona feina que s'està fent" i que és possible, ha dit Aragonès, "perquè tenim un full de ruta clar que és el Pacte Nacional per a la Indústria", sumat a un pressupost, el del 2023, que "és el que ha destinat més diners a la política industrial" i als recursos dels Fons Next Generation.

"El nostre objectiu és crear llocs de treball de qualitat i crear oportunitats", ha afegit el president, que ha destacat que, després d'anys de monocultiu econòmic en moltes zones del país, com és el cas del turisme al Camp de Tarragona, ara cal buscar l'equilibri: "Apostar pel desenvolupament industrial és el que ens ha de permetre ser molt més resilients i tenir una economia que no es basi simplement en el sector serveis, sinó en una economia industrial forta", ha declarat.

Lotte Energy Materials és un dels conglomerats més importants del Corea. El març de 2023 va adquirir Iljin Materials, la companyia que va anunciar el 2022 una inversió a Mont-roig del Camp de 600 milions d'euros. Lotte Energy Materials desenvolupa aquest projecte per construir una planta a Mont-roig del Camp per fabricar elecfoil, un component essencial per a bateries de vehicles elèctriques. La inversió prevista de 1.200 milions d'euros suposa la inversió industrial més gran dels últims 20 anys a Catalunya d'una empresa que no hi tenia presència anteriorment.


Hyundai i Naver

Imagen del artículo President Aragonès: Corea és un país prioritari, per això impulsarem un pla de mesures específic per a les empreses coreanes per tal d'incrementar les inversions

Aquest dijous el president també s'ha trobat amb directius de la companyia automobilística Hyundai. Aragonès ha visitat les instal·lacions del Hyundai Motorstudio a la ciutat de Goyang per conèixer el procés de fabricació de cotxes de la companyia. Durant la trobada, han abordat les possibilitats a l'entorn de l'ús de l'hidrogen en l'àmbit del transport de mercaderies i també en el seu ús en el transport públic. "Ens hem emplaçat a treballar en projectes compartits de cara al futur per estudiar noves possibilitats de l'ús de l'hidrogen en els projectes d'extensió del transport públic que en aquests moments estem portant a terme des de la Generalitat de Catalunya", ha explicat el cap de l'Executiu.

Durant la jornada el president Aragonès també ha visitat les instal·lacions de Naver i s'ha reunit amb la seva CEO, Soo-yeon Choi, per conèixer el funcionament de la companyia i intercanviar experiències en l'àmbit de la tecnologia i la innovació. Es tracta d'una empresa tecnològica que opera el portal de cerca líder de la República de Corea i que es coneix popularment com el 'Google coreà'.


Relacions econòmiques entre Catalunya i la República de Corea

La República de Corea ha estat un dels principals socis econòmics de Catalunya a l'Àsia, especialment a partir de les inversions empresarials coreanes a Catalunya a la dècada dels 80 i 90.

Imagen del artículo President Aragonès: Corea és un país prioritari, per això impulsarem un pla de mesures específic per a les empreses coreanes per tal d'incrementar les inversions

De fet, la República de Corea és el tercer país asiàtic amb un volum més alt d'inversió estrangera a Catalunya, només per darrera del Japó i la Xina, i el novè país del món que més ha invertit a Catalunya en els últims cinc anys.

Els últims 10 anys, Catalunya ha atret 614 milions d'euros d'inversió estrangera provinents de Corea del Sud, principalment en sectors com el químic, els plàstics, les TIC, l'electrònica, els videojocs i la logística de mercaderies.

Pel que fa a les exportacions catalanes a Corea, s'han triplicat en la última dècada assolint els 636,9 milions d'euros el 2022 amb un creixement interanual del 18,4%, la xifra més alta de la sèrie històrica. Hi ha unes 700 empreses catalanes que exporten regularment a la República de Corea, principalment carn, productes farmacèutics i plàstics.

A més, els últims deu anys les empreses coreanes han doblat les seves exportacions a Catalunya fins els 1.650 milions d'euros el 2022. La República de Corea és el 16è país proveïdor de Catalunya i principalment s'hi importen vehicles, productes químics orgànics i plàstics.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14208 {"title":"President Aragonès: \"Corea és un país prioritari, per això impulsarem un pla de mesures específic per a les empreses coreanes per tal d'incrementar les inversions\"","published_date":"2023-11-30","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/11\/30\/08\/44\/e5ea0d4d-0cb2-4c7c-a1ce-0d1f749a8c64.jpg","id":"14208"} catalunya Pere Aragonès,President https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-11-30/14208-president-aragones-corea-pais-prioritari-aixo-impulsarem-pla-mesures-especific-empreses-coreanes-tal-incrementar-inversions https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.