L'SCT organitza una jornada de debat per proposar millores en el serveis d'ajuda i suport a les víctimes de trànsit

Imagen del artículo L'SCT organitza una jornada de debat per proposar millores en el serveis d'ajuda i suport a les víctimes de trànsit

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Entitats i associacions de víctimes han participat en aquesta jornada amb motiu del Dia Mundialen Record de les Víctimes d'accidents de trànsit

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha organitzat avui la jornada participativa 'Seguretat viària i víctimes d'accidents de trànsit', adreçada a associacions de víctimes de trànsit i entitats d'atenció a les víctimes. L'objectiu de la jornada és donar veu a les víctimes d'accidents de trànsit i incorporar les seves aportacions i propostes de futur a la planificació de les polítiques públiques de seguretat viària.

En l'acte hi ha assistit el director de l'SCT, Ramon Lamiel, la sotsdirectora general de Seguretat Viària, Anna Pintó, el comissari Carles Anfruns, cap de la comissaria general de Mobilitat dels Mossos d'Esquadra, així com representants d'associacions de víctimes de trànsit, de discapacitat i vulnerabilitat social, testimonis de víctimes i familiars, membres del SEM i del cos dels Mossos d'Esquadra i representants de l'àmbit de l'educació viària i dels serveis d'atenció a les víctimes SIAVT i INVICTES, entre d'altres.

Lamiel ha explicat que amb aquesta jornada des de l'SCT es vol "conèixer els forats d'atenció que hi pugui haver i, a partir d'aquí, continuar formant, assessorant i seguir treballant perquè l'atenció a les víctimes sigui el més empàtica i assertiva possible". Lamiel també ha detallat que enguany, des dels serveis d'atenció, suport i orientació a les víctimes d'accident de trànsit que depenen de l'SCT s'han atès més de 600 consultes. En concret, des del Servei d'Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit(SIAVT) s'han tramitat 530 consultes i s'han fet 474 seguiments psicològics. Quant al Servei d'inclusió de les víctimes de trànsit ferides greus en el seu entorn social (INVICTES), que es va posar en marxa el passat mes de gener, s'han atès a 59 persones de les quals s'han realitzat 256 accions.

Des de la creació del SIAVT (març 2012) s'han atès un total de 4.117 víctimes de sinistres viaris.

L'objectiu d'aquesta jornada participativa és prendre nota de les propostes de millora que hi sorgeixin en l'àmbit dels serveis d'ajuda i suport a les víctimes i en una mobilitat més segura i sostenible i incorporar-les al Pla de Seguretat Viària 2024-2026, el qual es troba en fase de redacció i que marcarà la nova estratègia de seguretat viària pels futurs tres anys. Aquesta trobada amb l'entorn de les víctimes s'emmarca dins dels actes amb motiu del Dia Mundialen Record de les Víctimes d'accidents de trànsit.

L'acte s'ha organitzat en quatre taules de participació en què s'han debatut i articulat propostes de millora en l'esfera dels mitjans de comunicació, les campanyes publicitàries, l'atenció a les víctimes i la formació viària.


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14186 {"title":"L'SCT organitza una jornada de debat per proposar millores en el serveis d'ajuda i suport a les víctimes de trànsit","published_date":"2023-11-29","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/11\/29\/12\/25\/6e8d1bf6-d313-47ff-88d0-62566ef35462.jpg","id":"14186"} catalunya Ramon Lamiel,Servei Català de Trànsit https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-11-29/14186-sct-organitza-jornada-debat-proposar-millores-serveis-ajuda-suport-victimes-transit https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.