President Aragonès: "Amb la mort de Joan B. Culla avui el país perd un gran historiador i un intel·lectual compromès amb el país i la llibertat de Catalunya"

Des de Corea, el cap de l'Executiu ha posat en relleu "el vincle personal" que va tenir amb la Generalitat i ha assegurat que "va ser un mestre de molts historiadors i periodistes"

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha lamentat avui des de Corea que amb el traspàs de Joan B. Culla "avui el país perd, no només un gran historiador, que treballava molt meticulosament, fins al detall, amb un nivell de coneixement extraordinari de tots els temes, sinó sobretot un intel·lectual compromès amb el país, que sempre que va emetre la seva opinió ho va fer de forma clara i compromès amb la llibertat de Catalunya".

En declaracions a Catalunya Ràdio i a Rac1, el cap de l'Executiu ha posat en relleu el "vincle personal" que Joan B. Culla va tenir amb la Generalitat, disposat a "donar el seu paper", i ha explicat que quan va "demanar-li consell, sempre hi va accedir". "Eren converses interessants i, a mesura que passaven els anys, crec que molt coincidents amb bona part de l'anàlisi", ha afegit.

Imagen del artículo President Aragonès: Amb la mort de Joan B. Culla avui el país perd un gran historiador i un intel·lectual compromès amb el país i la llibertat de Catalunya

El president també ha assegurat que, a més de ser "un gran historiador de referència", ha estat "un mestre de molts historiadors i de molts periodistes". I, davant la seva pèrdua, s'ha mostrat convençut que, en "un país ric intel·lectualment", serà necessari "ajudar a fer emergir el talent" en l'àmbit de la historiografia, perquè "cada època té les persones que descriuen el present i poden dibuixar el futur".

Aragonès ha recordat que l'historiador va poder gaudir d'un acte fa uns mesos, que es va convertir en "un homenatge, absolutament merescut i molt transversal, no només políticament, sinó també des del punt de vista acadèmic". A l'acte, al qual va assistir el president Aragonès, hi va haver "els seus companys i còmplices de sempre, amb els que havia començat discutint-se a la universitat i després havien travat una relació de respecte intel·lectual i de treball conjunt", ha fet notar el president des de Corea, on és de viatge oficial.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14182 {"title":"President Aragonès: \"Amb la mort de Joan B. Culla avui el país perd un gran historiador i un intel·lectual compromès amb el país i la llibertat de Catalunya\"","published_date":"2023-11-29","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/11\/29\/12\/58\/12fcc1cd-3a2b-43d1-987d-0e8cbd23cf76.jpg","id":"14182"} catalunya Pere Aragonès,President https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-11-29/14182-president-aragones-mort-joan-b-culla-pais-perd-gran-historiador-intel-lectual-compromes-pais-llibertat-catalunya https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.