Territori demana a la DGT que avanci l'entrada en vigor de la certificació que ha de garantir la seguretat dels patinets elèctrics

Permetria replantejar l'accés dels vehicles de mobilitat personal (VMP) al transport públicLa normativa permet que els patinets elèctrics puguin circular sense certificat fins al 22 de gener de 2027

El Departament de Territori, a través de la Direcció General de Transports i Mobilitat i de l'Autoritat de Transports Metropolità (ATM), ha reclamat a la Dirección General de Tráfico (DGT) que "avanci tant com sigui possible" la data perquè els vehicles de mobilitat personal (VMP) hagin de disposar del certificat de garanties de seguretat per a poder circular, o bé que implementi "una altra solució que permeti disposar d'una garantia de seguretat fàcilment comprovable".

La DGT va establir que els VMP que es comercialitzin a partir del 22 de gener de 2024 hauran d'estar certificats pel seu ús segons el Manual de características VMP publicat al Boletín Oficial del Estado el 21 de gener de 2022, amb indicacions sobre la velocitat, el sistema de frenat o la visibilitat. Però, en canvi, els VMP comercialitzats amb anterioritat podran continuar circulant fins al 22 de gener de 2027 malgrat no disposin d'aquest certificat.

A través d'una carta enviada al director de la DGT, Pere Navarro i Olivella, el Departament considera que l'avançament del calendari "ajudarà a millorar la seguretat d'aquests vehicles" i permetrà "replantejar" la decisió que van haver de prendre les ATM d'instar a la prohibició temporal de patinets i monocicles elèctrics al transport públic, arran de l'explosió d'un patinet en un tren dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ara fa un any.

Ficheros adjuntos

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14169 {"title":"Territori demana a la DGT que avanci l'entrada en vigor de la certificació que ha de garantir la seguretat dels patinets elèctrics","published_date":"2023-11-29","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"14169"} catalunya Ester Capella i Farré,Territori https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-11-29/14169-territori-demana-dgt-avanci-entrada-vigor-certificacio-garantir-seguretat-patinets-electrics https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.