Disponible un nou vídeo de la sèrie 'Parlem de dades personals' sobre videojocs i privacitat

Imagen del artículo Disponible un nou vídeo de la sèrie 'Parlem de dades personals' sobre videojocs i privacitat

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

L'Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) i l'Escola d'Administració Pública de Catalunya (EAPC) han publicat un nou vídeo divulgatiu de la sèrie "Parlem de dades personals". Aquest cop, sobre videojocs i privacitat, de la mà del Xavier Puig, auditor de sistemes d'informació de l'APDCAT .

El nou recurs, disponible al web de l'APDCAT i al canal de Youtube de l'EAPC, aprofundeix en la necessitat de prendre consciència que els videojocs són una porta d'accés a les nostres dades, quan es juga en línia.

El vídeo apunta que els videojocs poden recopilar dades de tot tipus relacionades amb l'ús del videojoc, l'àudio, la geolocalització dels jugadors, etc.. Sovint es tracta de dades de menors d'edat, que són un col·lectiu especialment vulnerable que requereix una protecció especial. A més, adverteix que molts fabricants i distribuïdors de videojocs els utilitzen per recopilar aquestes dades, no només per millorar i personalitzar el seu producte, sinó de vegades també per extreure'n beneficis econòmics. Per això, el vídeo inclou recomanacions clau per mirar de reduir aquesta afectació a les dades personals: ser conscients que la captació de les nostres dades personals és sovint el cost que paguem per aquests serveis digitals, conèixer aquest cost i escollir l'opció amb un cost menor.  Així mateix, l'Autoritat treballa perquè la indústria dels videojocs percebi la privacitat de les dades com una oportunitat competitiva.

Segon capítol en vídeo

Aquest és el segon capítol en vídeo de la sèrie de recursos audiovisuals que l'APDCAT i l'EAPC impulsen des del 2022, dins d'un projecte conjunt per conscienciar i difondre els drets de protecció de dades entre la ciutadania. I ho fan amb suports i canals adequats a tots els públics i amb un llenguatge planer, per explicar els conceptes de manera entenedora.

Així, dins de la sèrie també hi ha disponible el vídeo "El valor de les dades personals", que explica gràficament què es considera una dada personal i per què cal protegir-les. Els vídeos donen una visió més general i introdueixen conceptes bàsics sobre la protecció de dades.

A més, el projecte també comprèn la publicació d'una sèrie de  pòdcasts, que ofereixen una anàlisi més profunda i especialitzada de  diferents aspectes relacionats. De moment, n'hi ha disponibles cinc: el dret d'accés garantit per la normativa de protecció de dadesl'encàrrec del tractament de dadesel tractament de dades de menors, les violacions de la seguretat de les dades i el dret d'informació en protecció de dades. Aquests recursos també estan disponibles a les principals plataformes de pòdcasts (SpotifySpotify for podcasters [antic Anchor], Amazon MusicCastboxPocket Cast i Ivoox).

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
16603 {"title":"Disponible un nou vídeo de la sèrie 'Parlem de dades personals' sobre videojocs i privacitat","published_date":"2023-11-28","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/57309-govclipping-espana-cataluna-notas-prensa.webp","id":"16603"} catalunya Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-11-28/16603-disponible-nou-video-serie-parlem-dades-personals-videojocs-privacitat https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.