Una caporal dels Mossos i l'IMLCFC distingits amb els Premis de l'Observatori Català de la Justícia en Violència Masclista (OCJVM)

Imagen del artículo Una caporal dels Mossos i l'IMLCFC distingits amb els Premis de l'Observatori Català de la Justícia en Violència Masclista (OCJVM)

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

El tràfic d'éssers humans, la violència de gènere i les trajectòries delictives de les dones privades de llibertat, les temàtiques més guardonades dels III Premis de l'OCJVM 2023Ubasart: "La lluita contra les violències masclistes és una qüestió de país. Des de la Conselleria de Justícia volem fer-ho des d'un punt de vista feminista i no punitiu"

El Departament de Justícia, Drets i Memòria ha guardonat, per tercer any consecutiu, les cinc millors iniciatives, investigacions i pràctiques per erradicar les violències masclistes en l'àmbit de la justícia. Entre els premiats hi ha Anna Choy Vilana, caporal i cap del Grup Regional d'Atenció a la Víctima dels Mossos d'Esquadra i la Unitat de valoració forense de tràfic d'éssers humans de l'Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya (IMLCFC).

Enguany, els Premis de l'Observatori Català de la Justícia en Violència Masclista (OCJVM), adscrit al Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (CEJFE), han posat al centre temàtiques com el tràfic d'éssers humans, la violència de gènere i les trajectòries delictives de les dones privades de llibertat.

La consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart i González, ha clos l'acte del lliurament dels III Premis de l'OCJVM 2023: "Aquests premis se celebren amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència vers les Dones, i aquest és un dia de commemoració i de lluita, tal com ens ha ensenyat des de sempre el moviment feminista". "La lluita contra les violències masclistes és una qüestió de país, un objectiu prioritari de tot el Govern. Des de la Conselleria de Justícia volem fer-ho des d'un punt de vista feminista i no punitiu", ha subratllat.

L'acte ha tingut lloc al CEJFE, on ha intervingut la seva directora, Encarna Bodelón González: "La formació i la recerca en un tema tan nou són essencials. Estem parlant d'un àmbit formatiu i de recerca prioritari en la defensa dels drets humans, i en constant transformació, on les persones que tenen una llarga trajectòria han d'estar obertes a l'aprenentatge i la reflexió, per poder desconstruir coneixements que durant segles han ocultat i/o justificat les violències masclistes".


Tres categories, cinc guardons

Els Premis de l'OCJVM distingeixen les millors publicacions, treballs d'investigació -categoria A-, iniciatives i pràctiques orientades a l'erradicació d'aquest tipus de violència en l'àmbit de la justícia -categoria B-, amb una dotació total de 15.000 euros, així com la trajectòria professional, d'un mínim de deu anys, que hagi influït de manera més significativa en la lluita contra la violència de gènere des de la perspectiva jurídica - categoria C.

Enguany, a la categoria A, el premi a la millor tesi doctoral ha sigut per a "Treball sexual, dret a l'habitatge digne i espais d'exercici de la prostitució", de Paula Arce Becerra. El premi al millor treball de fi de màster o grau l'ha guanyat "Las trayectorias delictivas de las mujeres privadas de libertad: mujeres, prisión y feminismo", de María Aperador Montoya.

A la categoria B, el premi a la millor iniciativa elaborada per una administració pública s'ha atorgat a l'IMLCFC per la Unitat de valoració forense de tràfic d'éssers humans, i el premi a la millor iniciativa posada en marxa per una entitat privada l'ha rebut el projecte "Lluita contra el tràfic d'éssers humans i per la restitució dels drets de les víctimes", de l'entitat Adoratrius - SICAR cat.

A la categoria C, Ubasart ha entregat el guardó a Anna Choy Vilana, per la trajectòria professional de més de 25 anys com a Mossa d'Esquadra, ser la caporal del Grup Regional d'Atenció a la Víctima des de l'any 2005, i per dedicar-se especialment a l'atenció de víctimes de violència de gènere. En el seu currículum destaca l'elaboració i l'impuls de diversos protocols policials d'atenció a les víctimes de violència masclista.

Durant la clausura, Ubasart ha agraït la feina de tots els col·lectius, professionals i operadors jurídics implicats en la lluita contra la violència masclista: "Com a administració, necessitem del vostre coneixement, de la vostra expertesa i de la vostra empenta per poder avançar en la transformació feminista que aquest país necessita, i erradicar d'una vegada per sempre la xacra social que representen les violències masclistes".

L'entrega dels Premis de l'OCJVM 2023 ha anat a càrrec de la directora general d'Execució Penal a la Comunitat i de Justícia Juvenil, Gisela Torns Payà; la secretària per a l'Administració de Justícia, Iolanda Aguilar i Juncosa; el secretari de Mesures Penals i Atenció a la Víctima, Amand Calderó i Montfort, i la magistrada del Jutjat Penal núm. 2 de Mataró, Lucía Avilés Palacios.


Observatori Català de la Justícia en Violència Masclista

L'Observatori Català de la Justícia en Violència Masclista és un fòrum d'anàlisi i reflexió sobre la violència masclista a Catalunya, creat pel Govern de la Generalitat l'any 2019. L'Observatori vol ser un instrument que ajudi a millorar la resposta de les institucions i que garanteixi la integritat de les víctimes potencials.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14161 {"title":"Una caporal dels Mossos i l'IMLCFC distingits amb els Premis de l'Observatori Català de la Justícia en Violència Masclista (OCJVM)","published_date":"2023-11-28","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/11\/28\/17\/41\/e3cc0797-11e4-4ad9-8dd6-ad56647c05a6.jpg","id":"14161"} catalunya Gemma Ubasart i González,Justícia, Drets i Memòria https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-11-28/14161-caporal-mossos-imlcfc-distingits-premis-observatori-catala-justicia-violencia-masclista-ocjvm https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.