El Govern dona llum verda a la nova política patrimonial dels edificis administratius de la Generalitat

Imagen del artículo El Govern dona llum verda a la nova política patrimonial dels edificis administratius de la Generalitat

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

·Es reorientarà el model actual de manera que l'administració catalana torni a ser majoritàriament propietària dels immobles que ocupa, en detriment del lloguer

·Es construiran nous edificis, es rehabilitaran d'altres ja existents i s'optimitzaran espais per adaptar-los a les noves maneres de treballar a l'Administració

El Govern ha aprovat reorientar la política patrimonial actual de la Generalitat cap a un nou model d'ocupació en immobles administratius de propietat, en detriment del lloguer, i ubicats prioritàriament en sòl d'equipaments. La nova política patrimonial també preveu la rehabilitació d'edificis que pertanyen a la Generalitat i l'optimització d'espais ja ocupats actualment (en règim de lloguer o de propietat) per fer-los més eficients i adaptar-los a les noves maneres de treballar a l'Administració en un context de treball híbrid, que combina la presencialitat i el teletreball.

La voluntat del Govern és assolir el màxim estalvi en la despesa immobiliària, garantir l'estabilitat i la continuïtat en la prestació dels serveis públics i dotar la Generalitat de més patrimoni, després de la pèrdua d'actius que es va produir entre els anys 2012 i 2014.

D'aquesta manera, es revertirà la situació actual en què, en el cas de la ciutat de Barcelona, el 63% de la superfície ocupada es troba en règim de lloguer i el 22% en propietat. L'objectiu és que l'any 2038 gairebé el 68% de les oficines estiguin en règim de propietat de l'administració catalana, una proporció lleugerament superior a la que hi havia el 2012.

Estalvis directes i indirectes

Amb aquest nou model de propietat s'obtindran importants estalvis recurrents tant en costos directes (renda) com en costos indirectes (serveis i subministraments associats als immobles) que permetran recuperar la inversió realitzada en un termini de temps que s'estima inferior als 10 anys en la majoria d'operacions, i generar estalvis a partir d'aquesta data que es podran dedicar a altres polítiques públiques. Alhora, aquests immobles suposen un actiu que, en un mercat com Barcelona, mantindrà o, molt probablement, incrementarà el seu valor.

A més dels estalvis econòmics, amb aquest nou model es posarà fi a les disfuncions del model d'ocupació d'edificis en règim d'arrendament. En primer lloc, per la complexitat que comporta per a la gestió patrimonial; i, en segon lloc, per la situació dinàmica i canviant del mercat immobiliari d'oficines, especialment a Barcelona. D'aquesta manera, es garantirà una ubicació estable per als treballadors que presten serveis públics i un model patrimonial més coherent amb la vocació de permanència històrica de la institució.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14159 {"title":"El Govern dona llum verda a la nova política patrimonial dels edificis administratius de la Generalitat","published_date":"2023-11-28","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/11\/28\/14\/45\/7b36447b-c2b9-4e3d-b013-58c445ac87dc.jpg","id":"14159"} catalunya Direcció General de Comunicació,Economia i Hisenda https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-11-28/14159-govern-dona-llum-verda-nova-politica-patrimonial-edificis-administratius-generalitat https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.