Drets Socials destina 320.000 euros a la Taula d'entitats del Tercer Sector per enfortir el progrés social

Imagen del artículo Drets Socials destina 320.000 euros a la Taula d'entitats del Tercer Sector per enfortir el progrés social

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

  1. La subvenció aprovada pel Govern servirà per realitzar 15 projectes així com desplegar i implementar el III i el IV Pla de suport del Tercer Sector per a l'any 2023
  2. La Plataforma agrupa 35 federacions i grans organitzacions, que representen més de 3.000 entitats socials a Catalunya
  3. L'objectiu és que el Tercer Sector Social es consolidi com un sector fort, professionalitzat, dinàmic, arrelat a la comunitat i reconegut institucionalment
  4. El Govern ha acordat avui destinar 320.000 euros a la Taula d'entitats del Tercer Sector Social per a la realització de 15 projectes relacionats amb els objectius compartits així com per al desplegament i implementació d'actuacions vinculades al III i IV Pla de suport del Tercer Sector Social de Catalunya per a l'any 2023.

    El conveni, signat entre el Departament de Drets Socials i la Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya té com a objectiu consolidar el Tercer Sector com un sector fort, professionalitzat, dinàmic, arrelat a la comunitat i reconegut institucionalment. A més, tenint en compte que és en l'àmbit de l'acció del Tercer Sector Social on es donen les circumstàncies idònies per gestionar des de la proximitat les necessitats socials de la ciutadania i atendre-les en col·laboració amb les administracions públiques competents.

    L'experiència acumulada al llarg de dècades per les entitats del tercer sector en l'àmbit del compromís cívic i de la cohesió social va ser reconeguda per primera vegada institucionalment l'any 2003 amb l'elaboració del Llibre blanc del tercer sector cívico-social. Aquell mateix any 2003 es va crear la Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, com a organització que representa el conjunt de les entitats socials catalanes.

    Avui en dia la Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya és l'associació representativa del sector davant les administracions públiques, els mitjans de comunicació i la resta d'institucions i agents socials que treballen específicament en la defensa de les persones que pateixen situacions de vulnerabilitat social, a fi d'avançar cap a una societat amb menys pobresa i menys desigualtat. Aquesta Plataforma agrupa 35 federacions i grans organitzacions, que representen més de 3.000 entitats socials a Catalunya.

    Des de l'any 2008, s'han impulsat i signat quatre Plans de suport: el I Pla de suport al tercer sector social (2008-2010) de 14 d'octubre de 2008; el II Pla de suport al tercer sector social (2012-2015), de 17 de setembre de 2012; el III Pla de suport al tercer sector social (2016-2021), de 25 de juliol de 2016, i el IV Pla de suport al tercer sector social (2023-2027), de 5 de juliol de 2023. Aquests Plans tenen en compte que la Taula agrupa i representa el conjunt de les entitats socials sense ànim de lucre, amb la missió d'aglutinar-les i treballar per a la millora del benestar de les persones amb necessitats socials no cobertes i per a la seva inclusió social.



"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14155 {"title":"Drets Socials destina 320.000 euros a la Taula d'entitats del Tercer Sector per enfortir el progrés social","published_date":"2023-11-28","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/11\/28\/14\/29\/eb0317da-6614-4923-ac33-c1d56f005e94.png","id":"14155"} catalunya Direcció General de Comunicació https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-11-28/14155-drets-socials-destina-320-000-euros-taula-entitats-sector-enfortir-progres-social https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.