El president Aragonès anuncia que "s'obriran vies de treball" en la gestió d'emergències i catàstrofes amb la tercera ciutat més gran de la República de Corea

El cap de l'Executiu, acompanyat de la consellera Meritxell Serret, han iniciat el segon dia del seu viatge oficial a l'Ajuntament d'Incheon amb una reunió amb el seu l'alcalde

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha iniciat avui la segona jornada del seu viatge oficial a la República de Corea, amb una reunió amb l'alcalde d'Incheon, Yoo Keong-bok, la tercera ciutat més gran del país, on ha anunciat que "obrirem vies de treball per tal que des de Bombers, Mossos d'Esquadra i Protecció Civil puguin fer també tasca d'intercanvi d'experiències i d'aprenentatge" amb els serveis d'emergències de la ciutat coreana, especialment pel que fa a les tècniques de comunicació i de gestió de situacions d'emergència, tenint en compte que "estan molt ben preparats".

La reunió, que ha tingut lloc a l'Ajuntament de la ciutat, s'ha centrat en la gestió de les emergències i les catàstrofes, ja que Incheon disposa "d'un sistema molt avançat des del punt de vista tecnològic i de gestió d'emergències", que ha explicat, "és d'especial interès per Catalunya", pel que fa referència "als avisos a la ciutadania", tant pel que fa des de l'àmbit de protecció civil, com pel que fa a bombers, i la policia i Mossos d'Esquadra.

Imagen del artículo El president Aragonès anuncia que s'obriran vies de treball en la gestió d'emergències i catàstrofes amb la tercera ciutat més gran de la República de Corea

El cap del Govern, que ha anat acompanyat de la consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, ha subratllat que en els darrers anys, en l'àmbit de protecció civil i prevenció d'emergències, a Catalunya "hem desenvolupat una política molt ambiciosa de contacte amb la ciutadania", i ha recordat que s'han dut a terme proves pilot i simulacres pràcticament al conjunt del territori amb avisos als telèfons mòbil de la ciutadania. Per tot plegat, ha posat en relleu l'aprenentatge de les tècniques de comunicació i de gestió de situacions d'emergència que es duen a terme a la metròpoli d'Incheon, perquè "és de molt interès per a la Generalitat de Catalunya".

Incheon és la tercera ciutat més gran de la República de Corea, després de Seül i Busan, i és reconeguda per ser un referent en l'àmbit del transport. Compta amb un port important i amb l'aeroport més gran del país, que és pioner pels seus protocols de seguretat i a nivell tecnològic. És la ciutat amb "més projecció econòmica de Corea del Sud, especialment en l'àmbit dels semiconductors i també en l'àmbit de la indústria farmacèutica", ha conclòs el president en declaracions a la premsa.

La trobada amb l'alcalde d'Incheon ha estat un primer contacte amb la ciutat per poder explorar també vies de col·laboració, en àrees d'interès com en els àmbits de tecnologies avançades, de gestió i prevenció d'emergències i de vehicles elèctrics i autònoms.

Imagen del artículo El president Aragonès anuncia que s'obriran vies de treball en la gestió d'emergències i catàstrofes amb la tercera ciutat més gran de la República de Corea

El president també ha visitat aquest dimarts la seu de Hyosung TNS i s'ha reunit amb el president i CEO de la companyia, Hyunsik Sohn. Es tracta d'una de les majors corporacions globals sudcoreanes en diversos sectors i té presència a Catalunya des de fa més de 20 anys, a través d'una oficina comercial a Barcelona d'indústries pesades, química i tèxtil.

A més, té una branca d'equips tecnològics per a banca que és el tercer major fabricant mundial de caixers automàtics i és un referent en la innovació oferint productes tecnològics adaptats als grups de persones de major edat. De fet, durant la trobada, han parlat sobre el subministrament de caixers automàtics a Catalunya per garantir l'accés de la ciutadania als serveis financers, així com de les innovacions per ajudar a la digitalització de les institucions públiques.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14138 {"title":"El president Aragonès anuncia que \"s'obriran vies de treball\" en la gestió d'emergències i catàstrofes amb la tercera ciutat més gran de la República de Corea","published_date":"2023-11-28","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/11\/28\/08\/48\/3c87500c-6646-4001-900c-643d8e92fd45.jpg","id":"14138"} catalunya Pere Aragonès,President https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-11-28/14138-president-aragones-anuncia-obriran-vies-treball-gestio-emergencies-catastrofes-tercera-ciutat-mes-gran-republica-corea https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.