Esportcat incrementa més d'un 13% l'ajut per desplegar programes d'esport escolar

La subvenció als consells esportius s'ha publicat de manera anticipada i passa de 5,3 milions d'euros a 6 milions d'eurosAnna Caula: "aquest govern dona resposta a una demanda de fa molts anys que no havia estat escoltada abans: rebre el finançament a l'inici de la temporada"

Imagen del artículo Esportcat incrementa més d'un 13% l'ajut per desplegar programes d'esport escolar


Els consells esportius ja poden sol·licitar els ajuts per al desenvolupament dels programes d'esport escolar (Jocs Esportius Escolars de Catalunya i Pla Català d'Esport a l'Escola) i gestió dels consells esportius. Esportcat ha publicat la convocatòria 2023-2024 de manera anticipada i durant tot un mes les entitats podran fer les sol·licituds. A més, la dotació pressupostària augmenta un 13% respecte a la subvenció de l'any anterior, passant de 5,3 milions d'euros a 6 milions d'euros. Anna Caula i Paretas, secretària general de l'Esport i de l'Activitat Física, destaca que es tracta d'una "demanda de fa molts anys que no havia estat escoltada abans: rebre el finançament a l'inici de la temporada".

Aquestes són les dues principals novetats de la convocatòria d'enguany: d'una banda, la publicació de la convocatòria durant el curs acadèmic, ja que normalment es posava a l'abast mesos després d'haver acabat la temporada, un fet que agilitza que els consells rebin abans els diners que els hi pertoquen, i, de l'altra, més diners, de 5,3 milions d'euros a 6 milions d'euros. Respostes del sector amb canvis estructurals d'ajuts a les diferents entitats de l'esport català a partir de l'escolta activa a aquests agents.

"Seguim apostant per l'esport escolar. És bàsic i imprescindible per l'esport català", destaca Anna Caula i Paretas, secretària general de l'Esport i de l'Activitat Física. "I ho fem a partir de l'escolta activa d'aquells qui duen a terme els projectes, els consells esportius. Intentem donar resposta a les seves necessitats, les que ens traslladaven en diferents reunions que hem anat fent. Més finançament i més rapidesa", emfatitza la secretària general. El termini per fer la sol·licitud és fins al 18 de desembre i es preveu abonar l'ajut a principis del 2024.

Els 6 milions de la convocatòria anticipada serviran per poder desplegar dos programes propis de la Generalitat de Catalunya, els Jocs Esportius Escolars de Catalunya (JEEC) i el Pla Català d'Esport a l'Escola (PCEE), així com per donar suport a la gestió d'aquestes entitats. L'ajut beneficia als 44 consells esportius de Catalunya.

Podeu consultar tota la informació sobre el tràmit en aquest enllaç.

Increment de 2 milions en 4 anys

A aquesta dotació econòmica cal sumar-li la subvenció pel programa Esport Blanc Escolar, que l'any passat va tenir una partida econòmica de 675.000 € i s'estima que, en la convocatòria actual, tingui una dotació econòmica similar. Per tant, des dels ajuts del 2019 (l'últim abans de la pandèmia de la COVID-19), que tenien una dotació de 5 milions d'euros, la partida ha augmentat gairebé 2 milions.

Durant aquest mes de novembre, la secretària general de l'Esport i de l'Activitat Física, conjuntament amb el director del Consell Català de l'Esport, Aleix Villatoro i Oliver, estan duent a terme diferents trobades a tot el territori amb representants dels diferents consells esportius. L'objectiu de les reunions és fer treball en xarxa per intercanviar impressions i traçar eixos de futur per fer créixer l'esport escolar a tota Catalunya.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14080 {"title":"Esportcat incrementa més d'un 13% l'ajut per desplegar programes d'esport escolar","published_date":"2023-11-24","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/11\/24\/11\/11\/191f9a5c-23bb-4166-9d86-27bdbd4ac4dc.jpg","id":"14080"} catalunya Anna Caula i Paretas,Esport https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-11-24/14080-esportcat-incrementa-mes-13-ajut-desplegar-programes-esport-escolar https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.