"Ens posem a treballar en la nova etapa política: Traspàs integral de rodalies, nova proposta de finançament singular per a Catalunya i negociació per decidir el futur votant"

El president Aragonès encapçala una reunió extraordinària del Govern"El recorregut del nou govern de l'estat dependrà del compliment dels compromisos amb Catalunya"

Imagen del artículo Ens posem a treballar en la nova etapa política: Traspàs integral de rodalies, nova proposta de finançament singular per a Catalunya i negociació per decidir el futur votant

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha posat avui sobre la taula "les claus de la nova etapa que s'obre després de l'acord d'amnistia" després de la reunió extraordinària del Govern que s'ha celebrat aquesta tarda. Tal i com ha explicat el cap de l'Executiu després de la trobada, des del Govern "ens posem a treballar des del minut 0" i, per aquest motiu, s'ha aprovat la creació d'un comissionat pel traspàs integral de rodalies, s'ha encarregat l'elaboració d'una proposta de finançament singular de Catalunya "que acabi amb dèficit fiscal i que permeti sigui la Generalitat qui gestioni els impostos que paguen els catalans" i "hem renovat el compromís per a continuar treballant en el procés de negociació per tal de fixar al llarg d'aquesta legislatura de les condicions perquè la ciutadania de Catalunya pugui decidir votant el futur del país". "Hi ha una nova etapa al conjunt del país i el Govern va per feina", ha conclòs.

En roda de premsa després de la reunió del Govern, que ha comptat amb l'assistència dels consellers i els secretaris general de l'Executiu, el president de la Generalitat ha subratllat que "serem molt exigents amb el govern de l'estat" i ha afegit que "el recorregut del nou govern de l'estat dependrà del compliment dels compromisos amb Catalunya".

En paraules del president de la Generalitat, "hem començat ja a prendre decisions per no perdre ni un sol dia, perquè n'hem malgastat molts a causa de la repressió i a causa dels bloquejos". Tot plegat amb els ulls posats en "la millora del dia a dia de la ciutadania, que és pel que hem vingut a servir a Catalunya". "L'oportunitat històrica que tenim és extraordinària, i l'hem d'aprofitar", ha dit.

"L'amnistia és una gran victòria de país"

Imagen del artículo Ens posem a treballar en la nova etapa política: Traspàs integral de rodalies, nova proposta de finançament singular per a Catalunya i negociació per decidir el futur votant

El president Aragonès ha afirmat que "volem aprofitar al màxim les oportunitats que comporta l'aprovació de l'amnistia", un acord "que ens deien que era impossible i que ara és una realitat". Tal i com ha subratllat el cap de l'Executiu, es tracta d'una amnistia que "serveix per acabar amb la repressió, per acabar amb l'exili forçat, amb les inhabilitacions, amb les multes i amb les amenaces de presó que continuen encara avui per part d'alguns elements de la judicatura amb un clar biaix polític". "És una gran victòria de país que hem de reconèixer, que hem de valorar i que hem de significar i que haurem de defensar davant d'aquells que intenten impedir-la, moguts per la venjança i l'intent de cronificar el conflicte entre Catalunya i l'Estat", ha afegit.

En referència a aquesta millora del dia a dia dels ciutadans del país, el president ha situat com a exemple el traspàs de rodalies. La creació del comissionat pel traspàs integral de Rodalies, a càrrec de Pere Macias, "dóna resposta a una reivindicació històrica".

En referència al finançament singular de Catalunya, encarregat a la conselleria d'Economia i Hisenda, el cap l'Executiu ha posat especial èmfasi en que ha de "desenvolupar mecanismes per assegurar el compliment de les inversions compromeses amb Catalunya, i que passi a ser la Generalitat qui es faci responsable de la garantia que aquestes inversions es porten a terme". A més a més, ha de preveure "fórmules de compensació" en cas d'incompliments.

El president de la Generalitat ha aprofitat la seva compareixença davant dels mitjans de comunicació per destacar que en els acords assolits es reconeix que "el conflicte entre Catalunya i Espanya és un conflicte sobre la sobirania, sobre el reconeixement nacional de Catalunya" i ha recordat que "el nostre problema ha estat que les institucions de l'estat espanyol impedien que allò que decidia el poble de Catalunya, entre altres poder votar".

Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14068 {"title":"\"Ens posem a treballar en la nova etapa política: Traspàs integral de rodalies, nova proposta de finançament singular per a Catalunya i negociació per decidir el futur votant\"","published_date":"2023-11-23","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/11\/23\/18\/26\/af8aafd0-9f49-4883-9e09-c64781452591.jpg","id":"14068"} catalunya Pere Aragonès,President https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-11-23/14068-ens-posem-treballar-nova-etapa-politica-traspas-integral-rodalies-nova-proposta-financament-singular-catalunya-negociacio-decidir-futur-votant https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.