Carles Campuzano: "El teixit associatiu del país és capital social que cal enfortir"

El titular de Drets Socials ha participat en l'acte de celebració dels 20 anys de Xarxanet, el portal web del sector associatiu i de voluntariat de Catalunya que impulsen el Departament i entitats del tercer sector

Imagen del artículo Carles Campuzano: El teixit associatiu del país és capital social que cal enfortir

L'any 2003 el Govern va posar en marxa Xarxanet, un portal en llengua catalana cogestionat per entitats socials que aporta continguts, informació i recursos per enfortir la relació i la interacció entre el món associatiu i la ciutadania. Avui el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadés, n'ha presidit l'acte de celebració del 20è aniversari.

El conseller ha recordat que un dels trets diferencials d'aquest projecte és que les entitats en són les protagonistes. En aquest sentit, ha destacat que Xarxanet va néixer com "un portal pioner i innovador en el sector de l'associacionisme i el voluntariat fet des de i per a les entitats sense ànim de lucre i al cap dels anys ha esdevingut un referent amb el suport, la difusió, l'acompanyament i l'assessorament de qualitat que ofereix al sector". En el decurs de la seva intervenció, Campuzano també ha posat en valor el sector social, "el teixit associatiu del país és capital social que cal enfortir. Xarxanet ofereix aquest reforç en la comunicació, un àmbit clau per a les entitats".

L'acte de commemoració del 20è aniversari, que ha tingut lloc al Palau Robert, ha servit per fer un repàs a la trajectòria del projecte amb taules de debat a càrrec de persones vinculades a Xarxanet. També han intervingut en la celebració representants d'entitats que, tot i no formar part de l'equip que gestiona el portal, en fan ús i aprofiten els recursos que s'hi publiquen.

Xarxanet.org s'ha consolidat durant aquests 20 anys com un espai de referència pel teixit associatiu i de voluntariat de Catalunya. Va néixer amb l'objectiu d'enfortir les entitats i millorar la tasca de les persones voluntàries per tal de reforçar un sector que promou la transformació i la millora de la societat. Per aconseguir aquesta fita, el projecte es va fixar aquests quatre objectius fundacionals que continuen guiant la iniciativa:

  1. Difondre al conjunt de la societat les activitats de les entitats catalanes de tots els sectors associatius (social, ambiental, cultural, comunitari i internacional)
  2. Reflexionar i generar opinió i debat al voltant de l'associacionisme, el voluntariat i el tercer sector.
  3. Assessorar i acompanyar les entitats per tal que aconsegueixin enfortir-se i millorar el seu funcionament.
  4. Ser un punt de trobada i generació de xarxa entre associacions i persones voluntàries, tot aprofitant diferents plataformes i xarxes socials.

Xarxanet, en xifres

Des de la seva posada en funcionament l'any 2003, Xarxanet ha publicat més de70.000 continguts. En aquest sentit, s'ha consolidat com una font de notícies i recursos per a les entitats i persones interessades en temàtiques transversals, tractant temes que van des del voluntariat, l'associacionisme, l'acció social o la cultura fins a l'economia, el medi ambient o la gestió de projectes. 

En el decurs d'aquestes dues dècades, el web ha comptat amb més de12.000.000 de visites, fet que constata que ha esdevingut un espai de referència pel tercer sector.

Impulsat pel Departament de Drets Socials, 7 entitats referents del sector de l'associacionisme i el voluntariat gestionen aquest portal: Colectic, la Federació Catalana de Voluntariat Social, Fundació Catalana de l'Esplai, la Fundació Pere Tarrés, l'agència LaviniaNext, Minyons Escoltes i Guies de Catalunya i TOTHOMweb.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14064 {"title":"Carles Campuzano: \"El teixit associatiu del país és capital social que cal enfortir\"","published_date":"2023-11-23","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/11\/23\/19\/49\/634e93c1-e235-404e-aa7c-2f9470661e7c.jpeg","id":"14064"} catalunya Carles Campuzano Canadés,Drets Socials https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-11-23/14064-carles-campuzano-teixit-associatiu-pais-capital-social-cal-enfortir https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.