David Alquézar: "Les violències masclistes són un compromís de tot el territori"

Imagen del artículo David Alquézar: Les violències masclistes són un compromís de tot el territori

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

La Delegació del Govern al Penedès commemora el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència vers les Dones amb un acte a Sant Sadurní d'Anoia

Sant Sadurní d'Anoia ha acollit aquest dimecres l'acte de commemoració del 25N, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència vers les Dones, una jornada coorganitzada per la Delegació del Govern al Penedès i l'Ajuntament del municipi.

L'acte ha posat l'accent en la necessitat de continuar treballant per fer de Catalunya un país lliure de violències masclistes, i ha reivindicat la importància de la lluita col·lectiva per afrontar "el principal problema de seguretat pública que té el país", tal com subratlla la declaració institucional de la Generalitat de Catalunya del 25N d'aquest 2023.

"El 25 de novembre reivindiquem un món on les dones no hagin de viure amb por només pel fet de ser dones. Una societat on les dones tinguin por, no és una societat lliure" ha defensat David Alquézar, delegat del Govern al Penedès, posant èmfasis en la tasca que fa el Departament d'Igualtat i Feminismes per lluitar contra les violències masclistes.

"Els recursos que el Govern ha destinat a impulsar polítiques locals contra les violències vers les dones ens permeten actuar des de diferents punts del país per tractar d'evitar situacions de violència des del territori, i atendre a les víctimes", ha afegit el delegat, assegurant que "des de la Delegació del Govern continuarem potenciant aquesta tasca, i treballant perquè el compromís en lluita contra les violències masclistes sigui un compromís de tot el territori". "No defallirem fins a aconseguir que cap dona hagi de viure amb por", ha conclòs Alquézar.

En aquest sentit, la directora general per a l'erradicació de les Violències Masclistes, Laia Rosich, ha apuntat que "els darrers anys hem avançat molt, per encara tenim reptes al davant", remarcant que "tot allò que podem canviar està en el nostre dia a dia".

Durant la seva intervenció, Laia Rosich ha desgranat el Pla nacional de prevenció de les violències masclistes que la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha presentat aquesta setmana. Es tracta d'un pla sense precedents que compta amb una inversió total de 43 milions d'euros i es concreta en 222 accions que permetran arribar a tots els col·lectius de la societat i generar canvis en tots els espais: els espais culturals, el món de l'esport, els centres de treball, el transport públic, els centres educatius i l'àmbit digital, entre d'altres.

Glòria Clota, directora de serveis territorials d'Igualtat i Feminismes al Penedès ha estat l'encarregada de llegir la declaració institucional del 25N, un text que remarca que "les violències masclistes no són un fet aïllat ni privat", i que posa de manifest la necessitat de prendre consciència "que amb l'augment del rebuig social i la fermesa de la resposta institucional no n'hi ha prou. No afrontem un esprint sinó una carrera de fons".

A l'acte també hi ha intervingut la regidora d'Igualtat de l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia, Laia Albiol, que ha obert l'acte defensant la necessitat de caminar cap a una societat on les violències masclistes no tinguin cabuda.

Lluita contra les violències masclistes al Penedès

El Penedès compta amb una àmplia xarxa de prevenció i suport a la lluita per l'erradicació de la violència vers les dones. Actualment, hi ha 11 Serveis d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i 2 Serveis d'Atenció Especialitzada a les dones Víctimes de Violència (SIE) que fan una feina importantíssima per prevenir situacions de violència, i per intervenir en cas que es produeixin.

A més, el passat mes de setembre, el Departament d'igualtat i Feminismes va designar Glòria Clota com a directora dels serveis d'aquest departament al territori, un nomenament que ha de permetre enfortir la lluita contra la violència envers les dones al Penedès.



Oficina de comunicació

Delegació del Govern al Penedès

677 38 90 32

comunicacio.penedes@gencat.cat


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14058 {"title":"David Alquézar: \"Les violències masclistes són un compromís de tot el territori\"","published_date":"2023-11-23","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/11\/23\/14\/18\/33b5c2ad-5e23-4c83-9a28-cd27d50f4fa9.jpg","id":"14058"} catalunya David Alquézar Claramunt,Delegació al Penedès https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-11-23/14058-david-alquezar-violencies-masclistes-son-compromis-territori https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.