La consellera Garriga viatja a Mèxic per estrènyer les relacions culturals amb el país

La consellera de Cultura donarà suport al sector editorial català a la Fira Internacional del Llibre de Guadalajara i participarà en diverses reunions amb representants d'equipaments patrimonials i de cultura digital de Jalisco i Ciutat de Mèxic, entre d'altres La representant del Departament de Cultura també es reunirà amb la secretària de Cultura del govern de Mèxic, Alejandra Frausto El 27 de novembre, a les 12.30 hores, Garriga atendrà els mitjans de comunicació a Guadalajara; i el 30 de novembre, atendrà els mitjans, a les 18.30 hores, a Ciutat de Mèxic 

La consellera de Cultura, Natalia Garriga, viatjarà a Mèxic per estrènyer les relacions culturals amb el país, coincidint amb la 37a Fira Internacional del Llibre de Guadalajara (FIL) en què el Govern compta amb un estand propi per difondre la tasca del sector editorial català. En el marc del viatge, Garriga visitarà diverses institucions, tant a Jalisco com a Ciutat de Mèxic, amb un interès especial centrat en els projectes audiovisuals i de cultura digital, i els centres patrimonials amb presència d'obra d'artistes relacionats amb el país. 

Presència catalana a la 37a Fira Internacional del Llibre de Guadalajara 

El dia 27 de novembre, coincidint amb l'inici de les jornades professionals de la FIL, la consellera Garriga atendrà els mitjans de comunicació a l'estand de Catalunya, a les 12.30 hores. Posteriorment, a les 14 hores, Garriga oferirà un còctel de benvinguda a l'estand català que comptarà amb la presència de la directora de la FIL, Marisol Schulz; del delegat del Govern a Mèxic i l'Amèrica Central, Lleïr Daban; el director de l'Institut Català d'Empreses Culturals, Edgar Garcia, i el president del Gremi d'Editors de Catalunya, Patrici Tixis, entre altres assistents.  

Catalunya comptarà amb un estand institucional a la fira organitzat pel Departament de Cultura amb l'objectiu principal d'impulsar l'activitat professional de les empreses i els diferents agents del món del llibre de Catalunya on els professionals podran desenvolupar les seves activitats durant la fira, exposar la varietat i vitalitat de la producció editorial catalana oferint alhora una imatge conjunta del sector als professionals llatinoamericans. 

La FIL és la trobada anual més important del sector editorial a Llatinoamèrica i la més gran del món editorial en espanyol. És la principal porta d'entrada al mercat llatinoamericà i uns dels focus més importants per a la difusió dels autors catalans i de les novetats editorials dels segells amb vocació internacional. 

La consellera Garriga assistirà a l'entrega del Premi de la FIL al Bibliòfil de l'any, que enguany rep l'historiador Josep M. Murià. Per aquest motiu, també visitarà la Biblioteca Josep Maria Murià, on es reunirà amb Josep Maria Murià i Rouret, guardonat amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat i fill de Murià i Romani. Inaugurada el 2012, la biblioteca acull la col·lecció conformada pels llibres de la biblioteca personal de l'escriptor, catedràtic i exiliat català Josep Maria Murià i Romaní (Barcelona, 1907 - Guadalajara, 1999) i és una de les més importants del món en llengua catalana. 

Sinergies en l'àmbit de la creativitat digital i el patrimoni 

La consellera de Cultura visitarà la Ciudad Creativa Digital (CCD) de Guadalajara, que vol posicionar Jalisco com a líder en producció creativa i digital, audiovisual, multimèdia, animació i altres tecnologies digitals, de programari i serveis de comunicació. Aquesta visita s'emmarca en la voluntat del Govern de posicionar Catalunya com a pol de referència i hub internacional de la indústria cultural digital al sud d'Europa, gràcies a projectes com Catalunya Media City o l'impuls de l'edifici de la Foneria de Canons, a La Rambla de Barcelona, com a centre d'investigació, d'experimentació i de desenvolupament de projectes artístics i culturals digitals. L'objectiu de la visita és conèixer experiències similars de l'àmbit internacional i la CCD de Guadalajara és de referència obligada. Entre altres activitats, Garriga també es reunirà amb la directora del Organismo Público Descentralizado de Museos, Exposiciones y Galerías de Jalisco, Miriam Villaseñor. 

Posteriorment, la consellera de Cultura es traslladarà a la Ciutat de Mèxic, on dijous, 30 de novembre, visitarà el Museo Nacional De Arte (MUNAL), on es reunirà amb la secretària de Cultura del govern de Mèxic, Alejandra Frausto, i participarà en la inauguració de la col·lecció de l'escriptor i poeta català exiliat a Mèxic Ramon Xirau. La consellera atendrà els mitjans de comunicació, a les 18.30 hores, al mateix MUNAL. 

A la capital de Mèxic també visitarà l'Orfeó Català i es reunirà amb la directora del Museo de Arte Moderno (MAM), Natalia Pollak; la directora del Centro de Cultura Digital, Marcela Flores; la responsable del Museo Universitario de Arte Contemporáneo (MUAC), Amanda de la Garza; i el director del Centro Nacional de las Artes (CENART), Antonio Zúñiga. 

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14038 {"title":"La consellera Garriga viatja a Mèxic per estrènyer les relacions culturals amb el país","published_date":"2023-11-22","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"14038"} catalunya Cultura,Natàlia Garriga https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-11-22/14038-consellera-garriga-viatja-mexic-estrenyer-relacions-culturals-pais https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.