Salut destina 320M€ per millorar les condicions laborals del personal de l'Institut Català de la Salut

  1. La dotació ha fet possible que l'Institut Català de la Salut (ICS) i els sindicats CCOO, UGT, SATSE i Metges de Catalunya firmin el Tercer Conveni de l'ICS, que beneficiarà uns 55.000 professionals
  2. El personal mèdic tindrà millores salarials des de la seva incorporació a l'ICS i també al final de la seva carrera professional amb l'exoneració de guàrdies i la seva compensació
  3. El sou fix d'infermers i infermeres augmentarà en 1.700€ anuals i el complement específic de professionals, com fisioterapeutes, s'homologarà al de la concertada amb 1.700€ anuals
  4. Amb un any, Salut ha millorat les condicions laborals de tots els treballadors del sistema de salut, uns 140.000 professionals

  5. Imagen del artículo Salut destina 320M€ per millorar les condicions laborals del personal de l'Institut Català de la Salut

    El Departament de Salut injectarà 320 milions d'euros per millorar les condicions laborals del personal de l'Institut Català de la Salut (ICS) a través del Tercer Convenide l'ICS pels pròxims quatre anys. Aquest dimecres, l'ICS ha firmat amb CCOO, UGT, SATSE i el Sindicat de Metges de Catalunya aquest acord que beneficiarà més de 55.000 treballadors.

    Entre les mesures principals que afecten a tots els col·lectius de l'ICS, el pacte inclou que a les persones que s'incorporin a l'ICS se'ls reconeixerà la carrera professional de la resta del sistema; s'incrementarà també el preu de les guàrdies dels dies especials de Nadal i Cap d'Any un 100% per a tots els col·lectius i s'estendrà la carrera professional a tot el col·lectiu de l'ICS, fix o eventual. A més, pera tots els col·lectius no mèdics, es revertiran les retallades amb la reducció de la jornada anual en 43 hores. Es passarà de les 1.642 a les 1.599.

    Pel que fa al personal mèdic, el pacte inclou, entre d'altres punts, millores salarials des de la seva incorporació a l'ICS i també al final de la seva carrera professional amb l'exoneració de guàrdies i la seva compensació.

    També augmenta en 1.700 € anuals el sou fix d'infermers i infermeres i el complement específic de professionals del grup A2 sanitari (com fisioterapeutes o treballadors socials) s'homologa al del sector concertat amb 1.700 € anuals.

    A més, es crea un complement específic per a l'atenció primària i comunitària (APiC) per a àrees urbanes de 19.020 € anuals i per àrees rurals de 20.045 € anuals.

    En una atenció als mitjans de comunicació, el conseller de Salut, Manel Balcells, ha qualificat aquest acord de "transcendent i imprescindible". Balcells ha volgut remarcar que "és un instrument per a la millora de l'atenció de la ciutadania, de la qualitat i de l'equitat. És un abans i un després".

    El titular de Salut també ha destacat l'aposta del Govern pels professionals de tot el sistema: "Des que ens vam incorporar tot l'equip a Salut, vam posar com a prioritat els i les professionals, i això s'ha constatat i construït amb l'acord del SISCAT i quedava pendent el segon gran bloc que avui hem completat amb el conveni de l'ICS, que té una quantificació de 320 M€ addicionals per a la millora de les condicions laborals. Un fet que reverteix les retallades de l'època del 2010; reverteix la situació de la pandèmia i ens col·loca en un nivell competitiu per els professionals".

    En aquest sentit, el titular de Salut ha subratllat que "l'increment pressupostari de Salut gairebé ha estat utilitzat en la seva totalitat a millorar les condicions dels professionals. Tenim el conjunt de professionals millors tractats, amb unes condicions molt competitives amb altres comunitats de l'Estat i amb l'estranger".

    Mesures detallades

    Les mesures destacades que afecten a tots els col·lectius de l'ICS són les següents:

    1. A les persones que s'incorporin a l'ICS se'ls reconeixerà la carrera professional de la resta del sistema.
    2. S'incrementa el preu de les guàrdies dels dies especials de Nadal i Cap d'Any un 100% per a tots els col·lectius.
    3. S'estén la carrera professional a tot el col·lectiu de l'ICS, fix o eventual.

    I per a tots els col·lectius no mèdics, es revertiran les retallades amb la reducció de la jornada anual en 43 hores. Es passarà de les 1.642 a les 1.599.

    Pel que fa a les mesures destacades del personal mèdic són les següents:

    1. El nou metge especialista que s'incorpora a l'ICS després del MIR rebrà, a partir del primer any, un sou base de 65.000 euros anuals, sense comptar les guàrdies.
    2. El personal mèdic especialista millora la seva carrera professional, tant perquè l'obté abans computant els anys de MIR, com perquè s'incrementa la seva retribució en 1.000 €.
    3. Es crea un complement per al metge sènior per quan deixi de fer guàrdies, que va dels 1.000 € als 3.000 € anuals, en funció de l'edat de l'exempció i del nombre de guàrdies que hagi fet de mitjana.
    4. El complement específic del lloc de treball s'equipara amb el del SISCAT tant pels metges d'hospital com pels d'atenció primària.
    5. Es crea un complement específic per a l'atenció primària i comunitària (APiC) de 19.020 € anuals per a zones urbanes i 20.045 € per a àrees rurals.
    6. Augmenta el preu de la guàrdia presencial un 30% de mitjana i es garanteix el descans després de la guàrdia de 24 hores en una jornada laboral.
    7. Es regulen les guàrdies de crida o localitzades: es fixa el seu abonament segons la disponibilitat i l'activació. Es garanteix l'exoneració als metges de més edat.
    8. Es redueix la jornada laboral dels professionals mèdics d'hospital en 86 hores anuals: passaran de les 1.728 a les 1.642 hores.
    9. El límit de jornada anual és de 2.187 hores, comptant la jornada ordinària i la complementària.

    Les mesures destacades pel que fa al personal d'infermeria són les següents:

    1. S'incrementa el sou fix de les infermeres en 1.700 euros anuals, equiparant-se al del SISCAT.
    2. Es reconeix la categoria d'especialitat en infermeria amb 1.500 euros anuals en la carrera professional. Inclou a les infermeres que tenen el títol i treballen en l'àmbit de la seva especialitat.
    3. Es reconeix la carrera professional obtinguda en l'àrea de crítics, anestèsia, cremats i quiròfans amb una millora de 1.000 € anuals per la seva formació o experiència.
    4. La formació especialitzada en l'àrea medico-quirúrgica en general es reconeix en la carrera professional amb una millora de 750 € anuals.
    5. Es crea un complement per al personal infermer que treballi a torns i doni cobertura les 24 hores del dia per un import màxim de 450 € anuals.
    6. Es reconeixen les infermeres de pràctica avançada.
    7. Es reconeix i compensa el solapament del temps dedicat en els canvis de torn d'infermeria.

    Les millores específiques a la resta de col·lectius són les següents:

    1. El complement específic del grup A2 sanitari (com els fisioterapeutes, les treballadores socials i la resta de professionals) s'homologa al sector concertat amb 1.700 € anuals.
    2. Els auxiliars administratius tindran carrera professional amb un increment d'entre 300 i 800 € anuals i també un augment anual de 500 € a la DPO.
    3. Els TCAI d'hospitals tindran el nivell 3 de carrera professional amb un complement específic que suposa un increment d'entre 400 i 770 € anuals, segons siguin ara de nivell 1 ó 2. A més, cobren el temps dedicat en el canvi de torn.
    4. El personal TCAI cobrarà el solapament pel canvi de torn.
    5. S'incrementen les DPO dels professionals administratius, tècnics superiors i diplomats de gestió i serveis, TCAI, zeladors i tècnics superiors especialistes sanitaris pels següents imports:

    -Administratius:323 €

    -Zelador i altres categories del grup prof:262 €

    -Tècnic especialista Superior sanitari (raigs, laboratori...)264 €

    -TCAI296 €

    -Gestió i serveis A1 (titulats superiors no sanitaris)139 €

    -Gestió i serveis A2 (enginyers tècnics..)119 €

    1. Es crea un complement de rendiment anual per al personal que treballi a torns de 24 hores, 7 dies a la setmana per 365 dies a l'any, pels TCAI a hospitals 300 euros i per al personal tècnic especialista superior sanitari i zeladors de 200 € anuals.
    2. Es millora i unifica el complement específic del personal zelador dels hospitals entre 700 i 1.250 € anuals.
    3. S'estén la DPO a qualsevol professional que treballi més de 175 dies l'any, amb qualsevol tipus de nomenament.
    4. Es millora el complement de nit dels dissabtes i diumenges de tots els col·lectius que presten serveis en jornada ordinària.

    Aquest acord arriba 11 mesos després que el Departament de Salut destinés 460 milions d'euros per fer possible l'acord històric per millorar les condicions dels treballadors adscrits al III Conveni laboral del Sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya (SISCAT).

    Amb un any, el Departament de Salut Salut ha millorat les condicions laborals de tots els treballadors del sistema de salut, uns 140.000 professionals.

    L'ICS

    L'Institut Català de la Salut (ICS) és l'empresa pública de serveis de salut més gran de Catalunya, amb 52.500 professionals que presten servei a gairebé més de set milions de persones de tot el país

    L'ICS gestiona 289 equips d'atenció primària (EAP) i, a més, participa en el Consorci d'Atenció Primària de Salut de l'Eixample (CAPSE) i en el Consorci Castelldefels Agents de Salut (CASAP).

    L'Institut també gestiona 8 hospitals: Vall d'Hebron, Bellvitge, Germans Trias i Pujol, Arnau de Vilanova de Lleida, Joan XXIII de Tarragona, Josep Trueta de Girona, Verge de la Cinta de Tortosa i l'Hospital de Viladecans.

    Podeu recuperar l'atenció als mitjans de comunicació a través del següent enllaç de YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=wQITxNSc9Us

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14036 {"title":"Salut destina 320M€ per millorar les condicions laborals del personal de l'Institut Català de la Salut","published_date":"2023-11-22","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/11\/22\/15\/08\/8b3c3790-d440-4c4a-8836-b566ed760b82.jpg","id":"14036"} catalunya Manel Balcells Díaz,Salut https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-11-22/14036-salut-destina-320m-millorar-condicions-laborals-personal-institut-catala-salut https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.