President Aragonès: "Obrim una nova etapa on deixem enrere la repressió, en què l'amnistia és una realitat i on hem d'afrontar els reptes de futur del país"

Imagen del artículo President Aragonès: Obrim una nova etapa on deixem enrere la repressió, en què l'amnistia és una realitat i on hem d'afrontar els reptes de futur del país

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

El president anuncia un "Govern extraordinari" per demà, on es prendran "les primeres decisions per al desenvolupament dels acords"El cap de l'Executiu considera "avui Catalunya està en major disposició d'afrontar els seus reptes de futur que fa uns mesos" i defensa que la millor manera de fer-ho és "acompanyats d'una àmplia majoria del Parlament"

El president de de la Generalitat, ha assegurat avui que el Govern "obre una nova etapa on deixa enrere la repressió, en què l'amnistia és una realitat i on hem d'afrontar els reptes de futur del país". Durant la sessió de control al Parlament, el cap de l'Executiu s'ha mostrat convençut que "estem en una nova etapa, es vegi o no es vegi" , perquè, ha dit, "aquells que havien rebutjat l'amnistia fins fa pocs mesos, avui la tramiten al Congrés de Diputats" i "aquells que consideraven que la via de la negociació era una via que no s'havia d'intentar, avui hi aposten".

Per tot plegat, ha subratllat, "avui Catalunya està en major disposició d'afrontar els seus reptes de futur que fa uns mesos", i això, ha reblat, "sempre és una molt bona notícia". "Estem davant d'una gran oportunitat històrica i, mai com ara, el sobiranisme, l'independentisme havia tingut la capacitat d'incidència a les institucions de l'Estat que tenen en aquest moment" ha subratllat, mentre ha apel·lat a la necessitat de "fer política gran", perquè "la història ens passarà comptes de què fem quan tenim aquesta responsabilitat", ha conclòs.

En aquest context, el cap del Govern s'ha mostrat convençut que per afrontar els reptes de futur la millor manera de fer-ho és "acompanyats d'una àmplia majoria d'aquest Parlament de Catalunya", per així, aconseguir que "aquest país pugui decidir lliurement el seu futur, que ho puguem fer en un referèndum acceptat per totes les parts". L'objectiu és, "un referèndum reconegut també per part de l'Estat espanyol i també per part de la comunitat internacional".

Pel president Aragonès, per arribar a aquest objectiu "tenim l'obligació d'aprofitar totes les oportunitats per la millora del dia a dia, de les condicions de vida dels ciutadans, no la que serà i la que es produirà d'aquí a un temps, sinó la d'ara i aquí". I per això, ha subratllat, "acords com el traspàs de rodalies són molt importants" i també els que s'han assolit en matèria econòmica "que permeten reduir els interessos que estem pagant al govern de l'Estat i, per tant, que es puguin revertir els serveis de l'Estat del benestar de Catalunya".

"Situar l'any 2024 com el que ha de permetre l'assoliment d'un finançament singular per Catalunya també és molt important, perquè això és el dia a dia, això són els hospitals, les escoles, l'habitatge, és absolutament fonamental", ha continuat, i per això, "el Govern es posa a la feina".

En aquest sentit, el president ha qualificat els acords assolits de "pas endavant" i ha subratllat que és "positiu" que "a la vegada que es va fent el camí per construir unes majories sòlides i transversals, i totes les aliances internes i externes per fer possible una independència reconeguda internacionalment, Catalunya pugui anar assolint victòries que repercuteixen en una millora del benestar dels ciutadans".

En un altre moment de la seva intervenció, el president ha anunciat també que ha convocat per demà, dijous, "un Govern extraordinari" , en el qual, ha dit, "prendrem les primeres decisions per al desenvolupament d'aquests acords" amb els quals s'ha arribat. "Els hem esperat tant, que no deixarem passar ni un segon més, sense posar-nos a treballar, perquè s'implementin el més aviat possible", ha dit, "perquè són bons per a la ciutadania de Catalunya, som bons pel projecte que defensem, som bons pel present i el futur del país", ha reblat.


Unitat en la lluita contra la sequera

Entre els reptes de país a afrontar, el president també hi ha situat la sequera, un àmbit on ha fet una crida a la unitat: "El país necessita unitat política davant d'un moment de dificultat, entenent que superarem aquesta sequera, però que el model de desenvolupament econòmic del país s'haurà d'adaptar a un món en el que plourà menys", ha assegurat.

Aragonès ha recordat que el Govern està actuant des de fa molts mesos per pal·liar l'actual sequera i que, si s'ha aconseguit posposar la declaració d'emergència un any, és perquè "hem activat totes les infraestructures que s'han anat fent en aquest país" per tal d'incrementar la producció d'aigua. Una dada, ha dit, que evidencia que "en els darrers deu anys hi ha hagut una part de feina que ha estat ben feta, si no avui no tindríem el 55% de l'aigua de la regió metropolitana de Barcelona i de bona part de Girona que no prové dels embassaments".

En aquest sentit, ha insistit que també cal actuar sobre el consum i ha demanat fer "un esforç per la contenció de la demanda i el consum d'aigua per tal de poder arribar a temps quan aquestes infraestructures estiguin disponibles".


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14035 {"title":"President Aragonès: \"Obrim una nova etapa on deixem enrere la repressió, en què l'amnistia és una realitat i on hem d'afrontar els reptes de futur del país\"","published_date":"2023-11-22","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/11\/22\/13\/06\/0abb2bbc-8463-4cfe-be30-58f8523146eb.JPG","id":"14035"} catalunya Pere Aragonès,President https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-11-22/14035-president-aragones-obrim-nova-etapa-deixem-enrere-repressio-amnistia-realitat-hem-afrontar-reptes-futur-pais https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.