Aprovat el planejament per construir el Centre d'Interpretació del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser a Setcases

Modificat el planejament municipal per poder construir l'equipament sota l'actual Plaça Verda També s'amplien els usos admesos en zones industrials d'Anglès per ubicar-hi instal·lacions de producció d'energies renovables

Imagen del artículo Aprovat el planejament per construir el Centre d'Interpretació del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser a Setcases


La Comissió territorial d'urbanisme de Girona, presidida pel director general d'Ordenació del Territori, Urbanisme i Arquitectura, Agustí Serra, ha aprovat avui una modificació del planejament de Setcases (Ripollès) que permetrà construir el Centre d'Interpretació del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser sota la Plaça Verda.

Actualment, la Plaça Verda està qualificada, en superfície, com a espais lliures. Amb la modificació del planejament de Setcases, s'afegeix la qualificació d'equipament cultural i de serveis tècnics per a la planta semisoterrani.

Això permetrà construir-hi el Centre d'Interpretació amb fons europeus NextGeneration i també reconéixer l'actual magatzem de material de la brigada municipal i una caldera de biomassa que subministra energia als edificis públics.

Energies renovables en sòls industrials d'Anglès

D'altra banda, la Comissió també ha donat el vistiplau a una modificació del planejament municipal d'Anglès (la Selva), impulsada pel seu Ajuntament amb la finalitat d'ubicar instal·lacions de producció d'energies renovables en zones industrials.

Segons el planejament actual, Anglès no disposa de cap àmbit on a curt termini es pugui instal·lar aquestes infraestructures. En canvi, sí que hi ha parcel·les industrials urbanitzades sense edificar que les podrien acollir, però el planejament no hi admet aquest tipus d'ús.

Imagen del artículo Aprovat el planejament per construir el Centre d'Interpretació del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser a Setcases


És per això que el canvi aprovat avui amplia els usos del polígon industrial de Can Perolada perquè s'hi puguin construir infraestructures de producció d'energies renovables en parcel·les sense ocupar, destinades a l'autoconsum de les activitats existents.


Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14033 {"title":"Aprovat el planejament per construir el Centre d'Interpretació del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser a Setcases","published_date":"2023-11-22","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/11\/22\/09\/22\/4ced5105-4dd0-46bf-b3f6-21a1ba77707d.jpg","id":"14033"} catalunya Ester Capella i Farré,Territori https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-11-22/14033-aprovat-planejament-construir-centre-interpretacio-parc-natural-capcaleres-ter-freser-setcases https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.