El Govern explica el seu posicionament sobre la llei d'amnistia i la investidura a més de 20 mitjans internacionals
Resumen autogenerado por OpenAI
Audios generados (reproducción automática)
Los audios se reproducen de forma automática uno detrás de otro. Haz clic en el icono para descargar el audio o aumentar/disminuir la velocidad de reproducción.
Debido al tamaño del artículo, la generación del audio puede tardar unos segundos y es posible que se generen varios audios para un mismo artículo.
El president Aragonès ha concedit entrevistes a la BBC, la CNN, Il Corriere della Sera italià o l'Expresso portuguèsLa consellera Serret ha atès 20 mitjans internacionals de 17 països diferents en dues setmanes, incloent l'argentí Clarín o la televisió francesa TV5 Monde
En les darreres dues setmanes, el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès i Garcia, i la consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, han atès més de 20 mitjans internacionals per exposar el posicionament del Govern sobre la llei d'amnistia i l'acord d'investidura del govern espanyol.
El president Aragonès s'ha mostrat satisfet amb l'acord d'investidura i ha defensat el referèndum i l'amnistia en els principals mitjans de comunicació mundials com la BBC o la CNN. "Una majoria de catalans volen decidir el seu futur a través d'un referèndum. Som molt persistents. Confiem en les vies democràtiques i en el poble de Catalunya per aconseguir el nostre objectiu", ha dit.
A Il Corriere della Sera d'Itàlia, el president ha defensat la negociació d'un referèndum i a l'Expresso de Portugal també ha incidit en les altres condicions que Sánchez ha de complir: l'amnistia, qüestions d'àmbit financer i infraestructures. Aragonès també ha atès Der Spiegel d'Alemanya o The Times del Regne Unit.
La consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, ha explicat l'acord d'investidura i la llei d'amnistia a 20 mitjans internacionals de 17 països diferents.
A la cadena internacional d'informació TV5 Monde ha exposat que "l'amnistia és un pas endavant cap a una solució política i democràtica del conflicte que encara existeix entre Catalunya i Espanya. Un conflicte d'arrels democràtiques i de sobirania". En termes similars, també ho ha expressat a la televisió truca TRT World. "És un bon acord perquè permet avançar en la resolució del conflicte polític a través dels principis democràtics", ha subratllat.
La resta de mitjans atesos per la consellera en les últimes dues setmanes han estat el Público de Portugal, el Helsingin Sanomat de Finlàndia, el Weekendsavisen de Dinamarca, el Corriere del Ticino de Suïssa, la Radio 24 d'Itàlia, Die Presse d'Àustria, Politico de Bèlgica, la ràdio sueca Sveriges Radio, la televisió pública de Noruega NRK, les radiotelevisions públiques de Letònia (Latvijas Televizija), de Lituània (LRT) i de Bèlgica (VRT). També el diari argentí Clarin, el diari El Economista de Mèxic, el diari francès Ouest-France, el croat Slobodna Dalmacija, la televisió N1 del sud-est d'Europa i el mitjà digital Klix de Bòsnia i Hercegovina.
Serret també ha explicat la demanda del Govern per assolir l'oficialitat del català a les institucions europees, especialment a les entrevistes fetes amb els mitjans dels països nòrdics i bàltics.
A banda, els delegats i delegades del Govern a l'exterior també han atès alguns mitjans internacionals. És el cas de la delegada del Govern a França, Eva Doya Le Besnerais, que ha fet una entrevista a Radio France Internationale (RFI) i la delegada del Govern als Països Nòrdics i Bàltics ha atès la ràdio pública d'Islàndia RÚV.
- Etiquetas:
- Direcció General de Comunicació