Territori posa en servei una nova parada d'autobusos a Falset

Imagen del artículo Territori posa en servei una nova parada d'autobusos a Falset

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

La consellera, Ester Capella i Farré, inaugura la nova instal·lació, que millora la prestació dels serveis d'autobús i la comoditat de les persones usuàriesLes obres, amb un pressupost de 670.000 euros, han inclòs el condicionament d'una segona parada situada a l'N-420a

La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, ha inaugurat la nova parada d'autobusos interurbans que el Departament ha posat en servei avui a Falset, acompanyada de l'alcalde del municipi, Carlos Brull i Fornt. La nova instal·lació s'emmarca en les obres que Territori ha dut a terme per a millorar les prestacions del servei i les condicions de confort, seguretat i accessibilitat a la parada i afavorir, així, l'ús del transport públic. Aquests treballs han comptat amb un pressupost de 670.000 euros i han inclòs les dues parades ubicades a l'N-420a.

La consellera ha explicat que el Govern "aposta de forma clara pel transport públic" amb l'objectiu de "garantir el dret a l'accessibilitat i la mobilitat"."Treballem per fer arribar el transport públic a tot arreu" i "perquè sigui accessible per a qualsevol persona de qualsevol punt del país", ha reblat. Capella ha destacat que la parada és un obra "integrada al territori" i"confortable", que disposa de sistemes d'informació amb els horaris dels autobusos. "Des del Departament treballem per endreçar el territori", ha assegurat.

Falset compta amb tres parades d'autobusos interurbans, amb els serveis corresponents a cinc línies i sumen unes 29.000 persones usuàries anualment. La principal actuació ha consistit en la renovació total de la parada principal del municipi, que estava situada en el sentit Móra d'Ebre de l'N-420a (carrer de Miquel Barceló).

Així, s'ha configurat un nou espai, tot eixamplant la vorera en un tram de 135 metres de longitud, per acollir quatre places per l'encoxament i desencotxament dels autobusos i un edicle com a zona d'espera per a les persones usuàries. Així mateix, s'ha millorat l'accessibilitat a persones amb mobilitat reduïda, s'han afegit elements de mobiliari urbà --com aparca bicicletes, una font d'aigua, bancs i suports isquiàtics-- i s'ha instal·lat també un nou enllumenat LED a tot l'àmbit de la parada. Addicionalment, es plantaran arbres nous, el mes que ve.

L'edicle ocupa una superfície de 32 m2 i a més d'un espai per a l'espera, compta amb carregadors per a telèfons mòbils, un monitor per a la informació al viatger i càmeres de seguretat. Aquesta instal·lació estarà alimentada per energia sostenible generada per les plaques fotovoltaiques que s'han instal·lat a la coberta de l'edicle.

L'obra ha inclòs la reurbanització de la zona, l'aplicació de mesures d'integració en l'entorn, la reordenació d'accessos i d'espais per a facilitar la mobilitat, i també la renovació del paviment asfàltic i de la senyalització horitzontal i vertical en a l'àmbit de l'actuació.

Finalment, els treballs, que van començar el maig passat, han comportat també el condicionament d'una altra parada situada a l'N-420a, en sentit Tarragona, consistent en la reparació del paviment i les vorades.

https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
14015 catalunya Ester Capella i Farré,Territori https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-11-21/14015-territori-posa-servei-nova-parada-autobusos-falset https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.