La missió APILO s'enlaira per novena vegada!

Imagen del artículo La missió APILO s'enlaira per novena vegada!

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

• "Les piles, a l'APILO de l'escola!", el concurs per fomentar el reciclatge de piles als centres educatius de Catalunya.

L'Agència de Residus de Catalunya (ARC) organitza per novè cop el concurs Apilo XII, que té per objecte promoure entre la comunitat educativa i les famílies dels centres educatius de Catalunya la recollida selectiva de piles d'una manera lúdica i participativa.  El concurs compta amb el suport de les entitats gestores dels Sistemes Col·lectius de Responsabilitat Ampliada del Productor (SCRAP) de piles i acumuladors Ecopilas, ERP, UNIBAT i Ecolec.

La darrera 8a edició del concurs (curs escolar 2022-2023) va tenir lloc entre novembre de 2022 i juny de 2023 i es van recollir en els 800 centres inscrits un total de 38.000 Kg. TOT UN ÈXIT!  

Per aquesta nova edició 2023-2024, els centres educatius que ho vulguin poden inscriure's del 21 de novembre de 2023 fins al 12 de gener de 2024.

Enguany, els centres que participen, poden optar a un dels sis premis de 1.500 euros per a l'adquisició de material escolar i/o esportiu o activitats educatives per al centre, un premi més que a l'edició anterior.

Els premis d'aquesta edició són per als centres que recullin més piles i acumuladors portàtils per alumne en cadascun d'aquests àmbits:

  • Àmbit de Barcelona I (Comarques: Baix LLobregat, Vallès Occidental i Vallès Oriental).
  • Àmbit de Barcelona II (Comarques: Barcelonès i Maresme).
  • Àmbit del Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre (Comarques: Alt Camp, Baix Camp, Baix Ebre, Conca de Barberà, Montsià, Priorat, Ribera d'Ebre, Tarragonès i Terra Alta).
  • Àmbit de les comarques Centrals i Penedès (Comarques: Alt Penedès, Anoia, Bages, Baix Penedès, Berguedà, Garraf, Lluçanès, Moianès, Osona i Solsonès).
  • Àmbit de les comarques Gironines (Comarques: Alt Empordà, Baix Empordà, Garrotxa, Gironès, Pla de l'Estany, Ripollès i Selva).
  • Àmbit de Ponent i Alt Pirineu - Aran (Comarques: Alt Urgell, Alta Ribagorça, Cerdanya, Garrigues, Noguera, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Pla d'Urgell, Segarra, Segrià, Urgell i Val d'Aran).

Es recolliran piles i acumuladors portàtils estrictament domèstics. S'inclou qualsevol pila que pugui portar-se amb la mà, com ara les piles botó i estàndard i els acumuladors utilitzats en telèfons mòbils, càmeres de vídeo i eines portàtils i no sigui industrial ni d'automoció.

 

Activitats de conscienciació que s'ofereixen als centres participants

D'altra banda, en el moment de la inscripció, els centres educatius podran sol·licitar acollir una de les activitats que s'ofereixen gratuïtament i que en aquesta edició s'han augmentat el doble de les que es van oferir a l'edició anterior. Com a novetat s'ofereixen dos nous tallers i alhora s'han incorporat millores a l'activitat de conta-contes.

Les activitats que s'ofereixen són aquestes:

  • Activitat Conta contes: "Els secrets de la missió APILO" - Adreçada a l'alumnat de 4 i 5 anys (I4 i I5)
  • Activitats Taller: "Missió Apilo XII a les escoles de Catalunya" - Adreçats a l'alumnat de 6 a 12 anys.
    • Taller d'electricitat amb plastilina - Alumnat de 1r a 3r de Primària (6, 7 i 8 anys)
    • Taller, fem piles amb les llimones - Alumnat de 4t a 6è de Primària (8, 9 i 10 anys)
    • Taller de contaminació per metalls a les plantes o Taller, fem piles amb les llimones (a escollir) - Alumnat de 1r a 2n de Secundària (11 i 12 anys):

La selecció es fa per estricte ordre d'inscripció i amb prioritat per als centres educatius que no hagin rebut amb anterioritat una d'aquestes activitats. Només hi podran accedir aquells centres educatius que participin en el concurs de recollida de piles.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13999 {"title":"La missió APILO s'enlaira per novena vegada!","published_date":"2023-11-21","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/residus.gencat.cat\/web\/.content\/home\/actualitat\/2023\/11-21_Apilo_2024\/ac_Apilo_2024.jpg_1984606483.jpg","id":"13999"} catalunya Agència de Residus de Catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-11-21/13999-missio-apilo-enlaira-novena-vegada https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.