La 5a Mostra Internacional d'Audiovisuals d'Artesania presenta 14 films inèdits que apropen al gran públic històries singulars sobre oficis artesans d'arreu del món

Imagen del artículo La 5a Mostra Internacional d'Audiovisuals d'Artesania presenta 14 films inèdits que apropen al gran públic històries singulars sobre oficis artesans d'arreu del món

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Enguany, la Mostra impulsada per la Generalitat de Catalunya, esdevé més internacional que mai amb la participació de peces procedents de 5 països diferents

Els films es podran veure al web del CCAM, a la plataforma de cinema FILMIN, i s'exhibiran en itinerància arreu de Catalunya amb el projecte Mostra On the Road

El dissabte dia 25 de novembre el Consorci de Comerç, Artesania i Moda, amb el suport del Disseny Hub Barcelona, organitza la preestrena de la Mostra


La 5a Mostra Internacional d'Audiovisuals d'Artesania, que impulsa el Govern per mitjà del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) del Departament d'Empresa i Treball, torna aquesta tardor en format digital. L'exhibició presenta una programació de 14 films inèdits, nacionals i internacionals, que apropen al gran públic històries singulars sobre oficis artesans d'arreu del món.

En aquesta edició les peces es podran veure a través de la plataforma de cinema FILMIN, del 26 de novembre al 10 de desembre i al web de la Mostra del CCAM, a partir de l'11 de desembre. Posteriorment els films es podran veure arreu de Catalunya amb el projecte Mostra On the Road, una iniciativa que té per objectiu fer arribar la Mostra, l'artesania i els seus audiovisuals al territori.

Aquesta edició recull una selecció de 14 peces que mostren el compromís del sector amb la sostenibilitat i el feminisme, projectes sobre la fusió entre la innovació tecnològica i l'artesania; o audiovisuals que expliquen l'arrelament al territori dels oficis artesanals. S'aposta per la diversitat i la riquesa creativa del món artesanal, per audiovisuals que en diversos formats expliquen històries contemporànies de creadors i creadores, entitats i artesans i artesanes de diversos oficis.

Enguany, la Mostra esdevé més internacional que mai amb la participació de 5 produccions internacionals procedents de Noruega, Suècia, Xile, Xipre i Irlanda, a més de les propostes nacionals. Entre els 14 audiovisuals hi trobem històries singulars com les que explica 'El caçador d'ampolles', un artesà que recull al bosc deixalles de vidre per a donar-les una segona vida; el film "LOEWE: Repaired in Spain', sobre artesans de prestigi immersos en la tasca de reparació de cistelles antigues d'arreu del món; la peça "Economía circular y sostenibilidad: el papel de Capellades y Casa Cacao', que explica la sinergia entre una xocolatera i uns mestres paperers; o el film 'Silla Emilce', que narra com una planta invasora es converteix en matèria prima per a fer mobles.

Per a la selecció de les peces, el CCAM ha comptat amb la col·laboració de 9 institucions de reconegut prestigi en el sector de l'artesania: Fundesarte - EOI Escuela de Organización Industrial; LOEWE Foundation; Glass Society of Ireland; Norwegian Crafts; l'Oficina de Premsa i Informació i el Servei d'Artesania de Xipre; Oficio y Arte; la Federación de Organizaciones Artesanas de Castilla y León (FOACAL); el World Crafts Council Europe (WCC-E) i el World Crafts Council Latam. També s'han programat peces que arriben de la mà d'entitats del món del disseny i del cinema: del FIC-CAT Festival Internacional de Cinema en Català; del programa Cinema en Curs; i del IED Barcelona Centre Superior de Disseny.

El dissabte dia 25 de novembre, el CCAM amb el suport del Disseny Hub Barcelona organitzarà a l'auditori del DHUB ( Pl. de las Glòries Catalanes, 37-38) la preestrena de la Mostra, en format gala, que comptarà amb la presència de totes les persones que han participat d'aquesta edició. L'acte començarà a les 16.00 hores i estarà presidit pel director general de Comerç, Jordi Torrades i Aladrén. Els mitjans interessats en assistir a la preestrena, es poden acreditar a través del correu premsa.emc@gencat.cat.

La Mostra Internacional d'Audiovisuals d'Artesania vol ser el punt de trobada entre dos sectors creatius i productius, l'artesanal i l'audiovisual, amb l'objectiu de generar sinergies i impulsar la creació de productes audiovisuals de qualitat, basats en processos creatius artesanals i on el protagonista és l'artesà i artesana i la seva obra. Tot plegat per projectar i donar a conèixer el món de l'artesania en diversos formats audiovisuals. Aquesta mostra, amb vocació internacional, és l'única d'aquestes característiques que se celebra a Catalunya i arreu de l'Estat.

Programació de la 5a edició de la Mostra Internacional d'Audiovisuals d'Artesania:

Aquesta edició recull una selecció de 14 peces audiovisuals inèdites: 13 curtmetratges documentals i 1 videocreació. D'aquestes peces 6 són produccions catalanes, 3 espanyoles i 5 d'internacionals amb l'artesania com a principal protagonista.

El títols que es podran veure són:

·'Fruit d'un somni' d'Alberto Redondo |Montferrer & Nutopia

·'LOEWE: Repaired in Spain' de LOEWE | LOEWE Foundation

·'Glisten' de Jenny Keogh | Glass Society of Ireland

·'#CRAFTINGCYPRUS' de Filep Motwary | World Crafts Council Europe

·'El obrador del alfarero, Patrimonio Vivo de Castilla y León' de Pablo García Sanz | Oficio y Arte | CEARCAL | FOACAL

·'Erika Kristofersson Bredberg' de Fritz Dölling | World Crafts Council Europe

·'Una mà d'artesans' | Cinema en curs

·'Economía circular y sostenibilidad: el papel de Capellades y Casa Cacao' de Marc Roca | EOI - Fundesarte

·'Studio Visits: Lin Wang' | Norwegian Crafts and Revers Produksjon

·'Tejiendo sueños, mujeres de Huelmo, Ilque y Carretera Austral' de Carlos Rojas Hurtado | World Crafts Council Latam

·'En(RE)cordar' de Marta Arjona i Maite Blasco | FIC-CAT, Festival Internacional de Cinema en Català

·'Silla Emilce' de Daniel Zuleta i Valentina Franco | IED Barcelona

·'El caçador d'ampolles' de Marta Rodríguez | Juan Righetti i Marta Rodríguez

·'Tocar terra' de Gemma Mercader i Isa Besset

Més informació sobre els 14 films al document adjunt.

Imatges i vídeo teasers aquí:

https://bit.ly/5a_mostra_audiovisuals_artesania




Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13987 {"title":"La 5a Mostra Internacional d'Audiovisuals d'Artesania presenta 14 films inèdits que apropen al gran públic històries singulars sobre oficis artesans d'arreu del món","published_date":"2023-11-20","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/11\/20\/12\/11\/cd009f90-8525-4e26-b453-332fc6dc0296.jpg","id":"13987"} catalunya Empresa i Treball,Roger Torrent i Ramió https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-11-20/13987-5a-mostra-internacional-audiovisuals-artesania-presenta-14-films-inedits-apropen-gran-public-histories-singulars-oficis-artesans-arreu-mon https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.