La consellera Serret viatja a Croàcia i a Bòsnia i Hercegovina per impulsar l'oficialitat del català a la UE i la macroregió mediterrània

Serret es reunirà amb representants institucionals de Croàcia per intercanviar aprenentatges en la incorporació del croat com a llengua oficial a les institucions europees L'agenda està marcada per diverses reunions que serviran per impulsar la macroregió mediterrània

La consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, serà demà i dimecres a Croàcia i dijous a Bòsnia i Hercegovina amb l'objectiu de reforçar dos projectes estratègics del Govern en l'àmbit internacional: la incorporació del català com a llengua oficial a les institucions europees i la creació de la macroregió mediterrània. El delegat del Govern al Sud-est d'Europa, Eric Hauck, acompanyarà la consellera en el viatge.

A partir de dimarts, la consellera es trobarà a Zagreb amb representants institucionals per traslladar-los en profunditat els arguments a favor de l'oficialitat del català a les institucions europees.Aquestes reunions també han de servir per intercanviar aprenentatges en el procés que va seguir Croàcia per incorporar el croat com a llengua oficial a les institucions. De fet, el croat va ser la darrera llengua en rebre l'aprovació el 2013 per afegir-se a la llista de llengües oficials a la Unió Europea

El dimecres, Serret serà a Dubrovnik on es reunirà amb el president del comtat Dubrovnik-Neretva, NikolaDobroslavić, autor d'un dictamen del Comitè europeu de les Regions sobre la macroregió mediterrània que es va aprovar l'octubre del 2022. Aquest document descriu amb detall com hauria de ser i quines prioritats hauria de tenir la macroregió mediterrània, quelcom que compartiran amb la consellera Serret. Dobroslavic donarà suport a la cimera internacional que se celebrarà al Palau de la Generalitat el 24 de novembre per impulsar aquesta macroregió mediterrània. 

Dijous la consellera serà a Bòsnia i Hercegovina i clourà el viatge a Sarajevo, on donarà la benvinguda a l'Assemblea General de Medcités a l'Ajuntament de Sarajevo. També la rebrà el primer ministre del cantó de Sarajevo, Nihad Uk, amb qui el Govern té un pla de treball fins al 2024 que aprofundeix la col·laboració ja vigent des del 2008. 

Serret també es serà rebuda per l'alcaldessa de la capital bosniana, Benjamina Karić, i la degana de la Facultat d'Economia de la Universitat de Sarajevo, Jasmina Selimovic, per aprofundir sobre projectes en curs existents i possibles futures vies de col·laboració.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13985 {"title":"La consellera Serret viatja a Croàcia i a Bòsnia i Hercegovina per impulsar l'oficialitat del català a la UE i la macroregió mediterrània","published_date":"2023-11-20","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"13985"} catalunya Acció Exterior i Unió Europea,Meritxell Serret Aleu https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-11-20/13985-consellera-serret-viatja-croacia-bosnia-hercegovina-impulsar-oficialitat-catala-ue-macroregio-mediterrania https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.