Catorze dones s'inscriuen al curs d'ús i manteniment del tractor

Aquesta formació, oferta per l'Escola Agrària de Manresa, s'adreça específicament a dones i és impartida per professionals femenines de la mecànica

Imagen del artículo Catorze dones s'inscriuen al curs d'ús i manteniment del tractor

Un total de catorze dones participen al curs exclusiu per a dones sobre l'ús i el manteniment del tractor i els seus arreus que ha començat aquest mes d'octubre a l'Escola Agrària de Manresa del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

El curs neix per donar resposta al fet que en les finques agràries i en les explotacions familiars la maquinària i l'ús dels arreus ha estat tradicionalment un àmbit masculí. Tant és així, que encara ara poques dones s'ocupen de fer les passades amb tractor, canviar els seus arreus o fer les petites reparacions mecàniques que es poden assumir sense haver d'acudir a un taller.

La proposta vol oferir a les alumnes un entorn de confiança i una sensació de seguretat que els permeti expressar sense vergonya els seus dubtes i preguntar i compartir el seu desconeixement o coneixement sobre la matèria. Per fer-ho possible, l'Escola Agrària de Manresa ha cercat professionals femenines de la mecànica per impartir les classes.

Així, quatre dones faran de professores de les cinc sessions que preveu el curs. Seran l'Oasi Permané, tècnica superior d'automoció i mecànica de maquinària agrícola i industrial; Marta Casas, tècnica especialista en treballs forestals i tractorista; Clara Ballarà, ramadera, i Xènia Torras, enginyera agrònoma.

Les classes es fan a la finca can Poc Oli de l'Escola Agrària de Manresa els dissabtes al matí. Van començar el 21 d'octubre i finalitzaran el 25 de novembre.


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13973 {"title":"Catorze dones s'inscriuen al curs d'ús i manteniment del tractor","published_date":"2023-11-20","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/10\/31\/13\/51\/72236c02-856e-4cec-abb5-4cfaaf4272b8.jpg","id":"13973"} catalunya Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural,David Mascort i Subiranas https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-11-20/13973-catorze-dones-inscriuen-curs-us-manteniment-tractor https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.