La consellera Capella inaugura la nova estació de busos de Juneda, que entrarà en servei dilluns

La nova parada millorarà la prestació dels serveis d'autobús i la comoditat de les persones usuàriesLes obres han comptat amb un pressupost de 515.000 eurosEl Departament té en execució la nova estació de busos de Tàrrega i abans de final d'any adjudicarà les obres de la de Lleida

Imagen del artículo La consellera Capella inaugura la nova estació de busos de Juneda, que entrarà en servei dilluns

El Departament de Territori posarà en servei dilluns que ve la nova estació d'autobusos de Juneda (les Garrigues),que millora la prestació dels serveis d'autobús i la comoditat de les persones usuàries en aquest municipi. La consellera, Ester Capella i Farré, ha inaugurat avui la nova instal·lació, que ha comptat amb un pressupost de 515.000 euros. Es preveu que la nova estació rebi anualment més de 50.000 persones usuàries.

Capella ha destacat l'aposta del Govern "per fer possible que el transport públic de qualitat arribi a tot arreu i que qualsevol persona, visqui on visqui, accedeixi en igualtat de condicions a tots els drets". "La nova estació de Juneda suposa una millora notable en la prestació del servei d'autobús a la ciutat, en la informació i en la comoditat i el confort de les persones usuàries", ha afegit.

La consellera ha reivindicat, també, el traspàs de Rodalies, "que ens ha de permetre posar el tren al dia i donar un millor servei de transport públic a tothom". "En el cas de Lleida, estem desenvolupant un conjunt d'actuacions que inclouen el futur increment dels serveis ferroviaris, les noves estacions d'autobusos, com aquesta de Juneda però també Tàrrega o Lleida, i l'ampliació i la integració tarifària al conjunt de la demarcació", ha conclòs.

La nova parada, única a Juneda, està situada al carrer d'Anselm Clavé i substitueix les parades que s'ubicaven al carrer de Prat de la Riba. L'estació consta d'una zona per a la circulació dels busos, andanes amb capacitat per a 3 autobusos i una marquesina-edicle per al confort dels usuaris. L'edicle compta amb una sala d'espera vidriada que protegeix de les inclemències meteorològiques. La parada està equipada amb una pantalla informativa i un sistema de videovigilància.

Per a la zona d'andanes, s'ha implantat una marquesina formada per dues lloses a alçades diferents que cobreixen la zona d'espera exterior per un costat i l'accés als autobusos, per l'altre. També s'ha urbanitzat el tram d'un nou carrer lateral, necessari per a la maniobrabilitat dels autobusos. Aquesta actuació ha abastat una superfície de 1.300 m2.

Imagen del artículo La consellera Capella inaugura la nova estació de busos de Juneda, que entrarà en servei dilluns

Segons el conveni formalitzat entre la Generalitat i l'Ajuntament, el Departament ha impulsat, finançat i executat les obres -que han comptat amb finançament del fons europeu Next Generation- i el municipi ha cedit els terrenys necessaris. Un cop en funcionament, l'Ajuntament serà l'encarregat de mantenir la instal·lació. 

Potenciar el transport públic

La nova estació de busos de Juneda s'emmarca en les polítiques que el Govern està desenvolupant per a la millora del transport públic a la demarcació de Lleida. En el cas de l'autobús, a més de les millores de serveis que ha anat implantant, el Departament de Territori ha impulsat la construcció de diverses estacions de bus.

  1. Tàrrega: Estan en execució les obres per a construir una nova estació d'autobusos al municipi, que suposarà una inversió de 3,5 MEUR. La nova instal·lació s'ubica davant de l'estació de tren, a la banda nord de les vies, al carrer Santes Espines, de manera que potenciarà la intermodalitat bus-tren. Es preveu que rebi unes 113.000 persones usuàries de la dotzena de línies que tenen parada a la capital de l'Urgell.
  2. Lleida: Amb una inversió prevista de més de 40 MEUR, la nova estació de busos de Lleida suposarà una de les actuacions més ambicioses d'aquestes característiques a tot Catalunya en els últims anys. S'ubicarà a l'entorn de l'antiga farinera de la Meta i els Docs, al costat de l'estació del ferrocarril, també per a potenciar la intermodalitat del transport públic. Les obres s'adjudicaran abans de final d'any.
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13965 {"title":"La consellera Capella inaugura la nova estació de busos de Juneda, que entrarà en servei dilluns","published_date":"2023-11-17","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/11\/17\/18\/13\/be12c9b1-7742-474b-a57d-f4fecdfd95b5.jpg","id":"13965"} catalunya Ester Capella i Farré,Territori https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-11-17/13965-consellera-capella-inaugura-nova-estacio-busos-juneda-entrara-servei-dilluns https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.