Missió del Clúster de Residus a Itàlia

Imagen del artículo Missió del Clúster de Residus a Itàlia

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

L'Agència de Residus de Catalunya, encapçalada pel seu director Isaac Peraire i Soler, i ACCIÓ han acompanyat a un grup d'empreses de Catalunya, en la missió a Itàlia, impulsada pel Clúster de Residus de Catalunya

Entre els dies 7 i 10 de novembre, 18 empreses han estat a Itàlia amb l'objectiu de conèixer empreses innovadores, instal·lacions avançades i altres agents del sector, per comprendre les tendències, els desafiaments i les oportunitats d'aquest mercat, en constant creixement.

A la primera jornada del viatge a la ciutat de Rimini, es va visitar la Fira de tecnologia verda ECOMONDO, la més gran d'Itàlia, on es va organitzar un esdeveniment públic organitzat per ACCIÓ amb la participació del Cluster-ER GreenTech, ART-ER i ECOMONDO.

La segona jornada del viatge va transcórrer a la ciutat de Venècia, on el GRUPPO VERITAS, empresa pública d'aquesta ciutat que gestiona la recollida de residus de 51 ajuntaments, va presentar les seves experiències amb la utilització de sistemes intel·ligents, de la recollida selectiva, de la traçabilitat del producte i l'Ecodistretto de Marghera.

Tot seguit, es va fer una trobada amb el VENETO GREEN CLUSTER (Vicenza), clúster d'innovació regional focalitzat en la innovació i economia circular, durant la qual, diversos membres del clúster italià van presentar els seus projectes més innovadors.

La visita a la zona va acabar amb una visita a la planta de pirogasificació d'Elite Ambiente, SRL. Finalment , es va visitar la planta de valorització energètica. gestionada per A2A TERMOVALORIZZATORE a Brescia.

La darrera jornada va començar a la ciutat de Piacenza amb una visita al centre de recerca del sector energètic-ambiental que col·labora amb la Universitat de Milà, POLIMI LEAP. Per continuar amb una visita al laboratori R²BATT de la ciutat de Pavia, un laboratori conjunt de la Universitat de Pavia i la de Milà que està treballant en diversos projectes, a escala laboratori, sobre el reciclatge de les bateries de liti.

Per acabar el viatge i la jornada, es va visitar una planta de reciclatge de panells fotovoltaics, FERAGAME,  planta automatitzada per la valorització material dels panells, mitjançant l'extracció de gran part dels materials que els conformen,  com l'alumini, vidre, silici i plàstic, en un sol cicle.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13953 {"title":"Missió del Clúster de Residus a Itàlia","published_date":"2023-11-17","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/residus.gencat.cat\/web\/.content\/home\/actualitat\/2023\/11_17_Missio_Italia\/ac_Missio_Italia.jpg_2078805625.jpg","id":"13953"} catalunya Agència de Residus de Catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-11-17/13953-missio-cluster-residus-italia https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.