El Cos d'Agents Rurals renova tot el seu parc mòbil amb la incorporació de 131 nous vehicles

Imagen del artículo El Cos d'Agents Rurals renova tot el seu parc mòbil amb la incorporació de 131 nous vehicles

Estas imágenes pertenecen a govern.cat


Es tracta de 97 vehicles tot terreny pick-up, 32 cotxes tot camí i 2 vehicles híbrids, que representen una inversió de 6,4 milions d'euros


El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena ha encapçalat l'acte de lliurament de 66 nous vehicles del Cos d'Agents Rurals que ha tingut lloc aquest matí a Caldes de Montbui. En total, enguany s'han adquirit en règim d'arrendament un total de 131 vehicles Toyota Hilux que representen una inversió de 6,4 milions d'euros. D'aquests, 97 són vehicles 4x4 tot terreny pick-up, pensats per accedir a terrenys més difícils ja que la seva capacitat de tracció permet salvar grans desnivells. A més, hi ha 32 cotxes tot camí i 2 vehicles híbrids que s'han distribuït a les set àrees regionals de Catalunya.

Sumats als 109 vehicles que es van adquirir els anys 2020 i 2021, la incorporació d'aquests 131 vehicles suposa renovar tota la flota mòbil del cos.

A l'acte, que ha tingut lloc a la finca Torre Marimon, a Caldes de Montbui, hi han participat la secretària general del departament, Tamara Garcia, la directora general d'Agents Rurals, Elisenda Pérez Esteve, la directora de Serveis, Pilar Itoiz, i l'inspector en cap d'Agents Rurals, Josep Antoni Mur.

El conseller Elena ha destacat que "s'ha fet una aposta molt important pel cos d'Agents Rurals i pel seu creixement", i ha posat en valor que en 3 anys el pressupost de la Direcció General d'Agents Rurals ha passat dels 34 als 48M€, un 41% més. "Avui, hi ha més efectius, molts més mitjans i una aposta decidida d'aquest Govern per fer créixer el cos", ha afegit.

L'objectiu d'aquesta renovació és tenir un parc mòbil molt més respectuós amb el medi ambient, comptant amb vehicles que redueixen les seves emissions de CO₂, així com dona millors prestacions i més seguretat als agents que han d'actuar dia a dia pel medi natural.

47 vehicles d'incidències

Del total de 131 vehicles incorporats enguany, 47 porten un equipament específic per atendre incidències. Són pick-ups equipades amb material de captura i transport de fauna; control de circulació motoritzada; control de caça; recollida de mostres; material per a la primera intervenció i investigació d'incendis, així com els corresponents equips de protecció individual. Per primera vegada aquests vehicles incorporen equips desfibril·ladors externs automàtics (DEA) i cabrestants. L'objectiu és que els nous vehicles estiguin preparats per fer front a totes les incidències que arriben al Cos a través del 112.

Pla Estratègic del Cos d'Agents Rurals (2019-2024)

El Pla de renovació i dimensionament de la flota de vehicles es troba contemplat al Pla Estratègic del Cos d'Agents Rurals 2019-2024 (PECAR) aprovat el juliol de l'any 2019 i que compta amb 8 línies estratègiques, 28 programes i 103 accions.

El PECAR té l'objectiu d'adaptar el cos als reptes actuals, reforçar la visibilitat i capacitat de comunicació, desplegar les categories professionals i l'estructura de comandament, entre d'altres.


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13927 {"title":"El Cos d'Agents Rurals renova tot el seu parc mòbil amb la incorporació de 131 nous vehicles","published_date":"2023-11-16","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/11\/16\/13\/55\/2ad5339e-ad34-449b-88a5-73f484f2c9f9.jpg","id":"13927"} catalunya interior,Joan Ignasi Elena i Garcia https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-11-16/13927-cos-agents-rurals-renova-seu-parc-mobil-incorporacio-131-nous-vehicles https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.