El pla d'equitat menstrual i climateri i l'actuació al territori marquen el Consell de Direcció de l'Administració Territorial de la Delegació

El Consell de Direcció de l'Administració Territorial de la Delegació del Govern a Barcelona es va reunir el dimarts, 14 de novembre

Imagen del artículo El pla d'equitat menstrual i climateri i l'actuació al territori marquen el Consell de Direcció de l'Administració Territorial de la Delegació


El Pla d'equitat menstrual i climateri del Departament d'Igualtat i Feminismes i actuacions territorials de l'àmbit dels drets socials van centrar el darrer Consell de Direcció de l'Administració Territorial de la Delegació del Govern a Barcelona, celebrat el dimarts 14 de novembre a la seu de la Delegació. El delegat Joan Borràs va presidir la sessió, que va comptar amb la participació dels directors i directores dels serveis territorials dels departaments.

La meva regla, les meves regles

La directora executiva de l'Institut Català de les Dones (ICD), Èlia Soriano, va explicar als directors dels Serveis Territorials els detalls de la campanya La meva regla, les meves regles que impulsa el Departament d'Igualtat i Feminismes. Conjuntament amb el Col·legi de Farmacèutics de Catalunya, la Generalitat encetarà la distribució gratuïta i universal de productes menstruals reutilitzables a totes les dones de Catalunya. Es tracta d'una campanya inclosa en el Pla integral d'equitat menstrual i climateri 2023-2025 del Departament.

Soriano va destacar que la campanya es troba en la fase de formació de les farmàcies perquè puguin assessorar les dones i persones menstruants que recolliran els productes reutilitzables. Les sessions formatives s'estan fent arreu del territori i es preveu que el repartiment de productes comenci durant el primer trimestre de 2024.

Drets Socials, habitatge i cultura

Durant la trobada del 14 de novembre, la directora de serveis territorials de Drets Socials, Marta Masagué, va aportar novetats sobre les línies de treball del Departament amb el Consorci Badalona Sud. Aquest ens es va posar en marxa l'any 2006 per part de la Generalitat i l'Ajuntament de Badalona amb l'objectiu de gestionar determinats serveis als barris badalonins Congrés, el Remei, la Mora, Sant Roc i Artigas.

En un altre àmbit, el director de serveis territorials de Territori, Emili Mató, va recordar l'aprovació del Decret llei per regular els habitatges d'ús turístic mitjançant l'obtenció d'una llicència urbanística prèvia i d'una autorització turística en un total de 262 municipis de tot Catalunya, dels quals 84 són de l'àmbit metropolità de Barcelona.

Mató va assenyalar que la mesura afecta aquells municipis que tenen un mercat d'habitatge tens, i els que tenen un gruix alt d'habitatges d'ús turístic.

Per una altra banda, el director de serveis territorials de Cultura, Andreu Felip, va fer balanç de les trobades de regidors de cultura que el Departament ha impulsat al Baix Llobregat i al Maresme. Felip va fer una valoració positiva d'unes reunions que permeten posar en contacte l'administració local amb els referents del Departament a la vegueria i resoldre dubtes. A més a més, va indicar que s'ha obert el termini de sol·licitud de subvencions a municipis per a la redacció de projectes d'obra d'equipaments culturals de titularitat municipal.

L'activitat de la Delegació

Joan Borràs va aprofitar la trobada per fer balanç del seu primer any com a delegat i de l'activitat feta per la Delegació durant el mes d'octubre. Borràs va agrair la tasca i l'esforç dels directors de serveis territorials, i el suport que suposen per respondre els dubtes i peticions que els ajuntaments traslladen al delegat en les visites que aquest fa al territori. Durant aquest últim mes, s'ha reforçat la presència al Vallès Occidental, al Maresme i a les Entitats Municipals Descentralitzades (EMD).

El delegat també va repassar les novetats de projectes com la comissió territorial de la Taula Nacional de l'Aigua, que s'ha constituït recentment, la taula d'impuls de la Formació Professional, la Comissió Tècnica per a la Gestió del Barraquisme a la llera del riu Besòs i l'impuls del català a través dels centres del Consorci de Normalització Lingüística als municipis de la vegueria de Barcelona.

Imagen del artículo El pla d'equitat menstrual i climateri i l'actuació al territori marquen el Consell de Direcció de l'Administració Territorial de la Delegació


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13926 {"title":"El pla d'equitat menstrual i climateri i l'actuació al territori marquen el Consell de Direcció de l'Administració Territorial de la Delegació","published_date":"2023-11-16","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/11\/15\/16\/27\/b27d6ca2-4fac-4780-a1c2-0acb540698c8.jpg","id":"13926"} catalunya Delegació a Barcelona,Joan Borràs i Alborch https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-11-16/13926-pla-equitat-menstrual-climateri-actuacio-territori-marquen-consell-direccio-administracio-territorial-delegacio https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.