El Parc Natural de l'Alt Pirineu millora l'accés al futur equipament de Casa Bringué i al poble de Ginestarre amb una obra de bioenginyeria

S'ha estabilitzat el talús de la carretera d'accés per impedir la caiguda de sediments i roques i garantir la seguretat viàriaEl recinte de la Casa Bringué acollirà en un futur un espai etnològic i un espai formatiu i d'allotjament per a estudiants i voluntaris del Parc

Imagen del artículo El Parc Natural de l'Alt Pirineu millora l'accés al futur equipament de Casa Bringué i al poble de Ginestarre amb una obra de bioenginyeria

El Parc Natural de l'Alt Pirineu ha finalitzat els treballs d'estabilització del talús de la carretera d'accés a Casa Bringué a través d'una innovadora tècnica de bioenginyeria. Aquests treballs permetran un millor accés al poble de Ginestarre i al recinte de la Casa Bringué, on es preveu instal·lar un espai etnològic i un espai formatiu i d'allotjament per a estudiants i voluntaris del Parc.

La bioenginyeria és una disciplina tècnica i científica que es basa en la fusió integrada dels fonaments de les ciències biològiques i els principis tradicionals de l'enginyeria. El seu objectiu és minimitzar l'impacte ambiental a través de l'ús de material vegetal i forestal. En aquest cas concret, s'ha utilitzat com a element constructiu principal material de fusta de quilòmetre 0 del bosc comunal d'Esterri de Cardós, gestionat a través d'un acord de custòdia entre l'Ajuntament mateix i la Fundació Projecte Boscos de Muntanya.

El talús d'aquesta carretera era en erosió constant i suposava un perill per a la seguretat viària. Amb els treballs realitzats, s'ha estabilitzat per evitar la caiguda de material i pedres a la via i permetre una circulació segura.

El projecte ha seguit els principis de la bioenginyeria. Així, s'ha construït una palissada per impedir la caiguda de sediments i roques a la carretera, un entramat viu de fusta de pi negre o Krainer i un enreixat viu, també amb fusta de conífera, per estabilitzar el talús que es troba a una de les finques recuperades de Casa Bringué, just a sobre de l'aparcament de la casa, a la vora de la carretera que duu fins al poble de Ginestarre. Així mateix, s'han construït i col·locat feixines de branca seca i feixines vives de material arbustiu autòcton amb capacitat de reproducció vegetativa per fixar el sòl i el talús.

Aquests treballs també serviran d'exemple per a futures formacions especialitzades en bioneginyeria que es volen realitzar des del nou equipament de la Casa Bringé.

El projecte ha tingut un pressupost de 48.285 euros i ha estat executat per la Fundació Projecte Boscos de Muntanya.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13912 {"title":"El Parc Natural de l'Alt Pirineu millora l'accés al futur equipament de Casa Bringué i al poble de Ginestarre amb una obra de bioenginyeria","published_date":"2023-11-16","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/11\/16\/10\/17\/c1890ca2-8473-416b-8634-6f3d9c39235b.jpeg","id":"13912"} catalunya Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural,David Mascort i Subiranas https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-11-16/13912-parc-natural-alt-pirineu-millora-acces-futur-equipament-casa-bringue-poble-ginestarre-obra-bioenginyeria https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.