President Aragonès: "Ens omple d'orgull arribar a 9.255 filials d'empreses globals establertes a Catalunya"

  1. El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès i Garcia, ho ha anunciat a l'acte 'Passeu 2023', que ha comptat amb la participació de 250 directius de multinacionals estrangeres establertes a Catalunya
  2. El nou nombre d'empreses globals basades a Catalunya és un "rècord històric", que suposa un 62% més que fa deu anys
  3. Els països amb més empreses ubicades a Catalunya són els Estats Units, França i Alemanya, mentre que destaca l'augment de companyies asiàtiques, com ara de la Xina i el Japó
  4. Aquestes empreses estrangeres representen el 19,5% del total d'ocupació a Catalunya
  5. El Govern, a través d'ACCIÓ, treballa actualment amb una cartera de 600 projectes d'empreses estrangeres que potencialment poden invertir a Catalunya, un 50% més que abans de la pandèmia

  6. Imagen del artículo President Aragonès: Ens omple d'orgull arribar a 9.255 filials d'empreses globals establertes a Catalunya

    El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès i Garcia, ha anunciat aquest dimecres que "ens omple d'orgull arribar a 9.255 filials d'empreses globals establertes a Catalunya", un 62% més que fa 10 anys. Són dades que es reflecteixen a l'estudi 'Directori de filials d'empreses estrangeres a Catalunya' elaborat per ACCIÓ, l'Agència per la competitivitat de l'empresa del Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya. En paraules del president de la Generalitat, estem davant d' "un nou rècord" perquè "tenim més filials que mai perquè Catalunya genera més oportunitats que mai". "Tenim un ecosistema dinàmic, però al mateix temps, consolidat i en creixement continu", ha afegit.


    Aragonès ha fet públiques aquestes dades en el marc de l'acte 'Passeu 2023' organitzat pel Govern. L'acte, que ha tingut lloc al Teatre Nacional de Catalunya, ha comptat amb l'assistència de 250 directius i directives d'empreses establertes al país -com CISCO, Boehringer Ingelheim i Alstom, que han explicat per què van decidir invertir a Catalunya-. L'esdeveniment també ha comptat amb la participació del conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió; i del secretari d'Empresa i Competitivitat i conseller delegat d'ACCIÓ, Albert Castellanos. La trobada ha servit per posar en valor els actius de Catalunya com un dels territoris més dinàmics d'Europa pel que fa a la captació d'inversió estrangera, la importància estratègica de les inversions de les multinacionals al nostre país i fer networking.

    Durant la seva intervenció, el cap de l'executiu ha destacat el dinamisme de l'ecosistema d'aquestes empreses estrangeres a Catalunya i la seva importància estratègica per al conjunt de l'economia i per fer front als reptes de futur. En aquest sentit, ha apuntat, per exemple, que aquestes companyies són responsables del 19,5% de l'ocupació a Catalunya. Aragonès ha explicat que "actualment, 2 de cada 10 llocs de treball són generats per empreses estrangeres", uns llocs de treball "en sectors estratègics per al futur". Tal i com ha explicat el cap de l'Executiu, "ens esteu ajudant a construir la Catalunya de les properes dècades". Per aquest motiu ha agraït a les empreses estrangeres la seva aposta per Catalunya i ha afegit que "la nostra obsessió és acompanyar les empreses i generar el millor ecosistema per a inversions presents i futures".

    Imagen del artículo President Aragonès: Ens omple d'orgull arribar a 9.255 filials d'empreses globals establertes a Catalunya

    El conseller Torrent ha afirmat que, "alineats amb Europa, el Govern de Catalunya ens hem fixat el repte d'impulsar la transformació verda i digital del nostre sistema productiu". En aquest sentit, ha reiterat l'aposta de l'executiu per "reindustrialitzar Catalunya" i ha posat en valor ACCIÓ com un "actor clau per" captar noves inversions, "projectes transformadors eminentment industrials i tecnològics".

    En aquest sentit, el conseller ha anunciat que el Govern, a través d'ACCIÓ, treballa actualment amb una cartera de de 600 projectes de companyies estrangeres que potencialment poden invertir a Catalunya, una 50% més en comparació amb els nivells previs a la pandèmia. Destaca el fet que més de la meitat són projectes industrials (un 55% del total), un 11% són projectes d'R+D i hubs digitals -en àmbits estratègics com els semiconductors- i un 10% estan basats en l'economia circular i la descarbonització.


    Radiografia de les empreses estrangeres ubicades a Catalunya


    L'informe presentat durant l'esdeveniment mostra l'interès creixent de les multinacionals estrangeres per ubicar-se a Catalunya. De fet, conclou que una de cada quatre companyies s'ha establert al país en els últims 5 anys i que el directori de multinacionals estrangeres a Catalunya ha crescut en 100 empreses el darrer any. Entre els exemples d'inversions de companyies de capital estranger que s'han establert a Catalunya el 2023, siguin en primera implantació o amb reinversions o ampliacions de la seva activitat al territori, destaquen casos com els de Rovio, AstraZeneca, Lufthansa, Galderma o Arxada, entre d'altres.


    Per la seva banda, el secretari d'Empresa i Competitivitat i conseller delegat d'ACCIÓ, Albert Castellanos i Maduell, ha assegurat que "la inversió estrangera és una palanca fonamental per a la transformació de Catalunya des d'un punt de vista industrial, digital i sostenible". Castellanos ha subratllat "l'atractiu de Catalunya per acollir projectes estratègics" i ha destacat el fet que "en un context de disminució global dels fluxos d'inversió, la inversió estrangera creix a Catalunya".

    Pel que fa als països d'origen, l'estudi subratlla la presència de multinacionals provinents dels Estats Units (15% del total), França (14%), Alemanya (12%), Regne Unit (10%) i Itàlia (8%). Destaca el creixement de filials provinents dels Estats Units (amb un augment interanual del 15%), el Japó (11,6%), Singapur (8,3%) o la Xina (0,5%). En total, hi ha empreses provinents de 90 nacionalitats. Pel que fa als sectors, l'estudi d'ACCIÓ conclou que les filials estrangeres ubicades a Catalunya, segons la seva facturació són dels àmbits de l'automoció (16%), l'alimentació (14%), la química (12%), la indústria farmacèutica (7,5%) i les TIC (4,4%).

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13908 {"title":"President Aragonès: \"Ens omple d'orgull arribar a 9.255 filials d'empreses globals establertes a Catalunya\"","published_date":"2023-11-15","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/11\/15\/19\/39\/f8f49d0b-c49f-4ab6-b3e5-509b90d36aea.jpeg","id":"13908"} catalunya Pere Aragonès,President https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-11-15/13908-president-aragones-ens-omple-orgull-arribar-9-255-filials-empreses-globals-establertes-catalunya https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.