Educació signa un acord amb els sindicats per a la substitució de les persones que gaudeixen de llicències per assumptes propis sense retribució

En la mateixa reunió el Departament d'Educació ha explicat als sindicats que oferirà mitja jornada a partir del 2024 a les persones substitutes que cobreixen de reduccions de terç de jornadaLa mesura de substitució de terços de jornada suposaria una inversió d'uns 500.000 euros per part del Departament d'EducacióD'aquesta manera, es milloraran les condicions del personal laboral dels centres educatius

El Departament d'Educació ha signat un acord amb els sindicats representats al Comitè Intercentres que permetrà millorar les condicions del personal laboral que treballa als centres educatius del Departament. Els sindicats representats al comitè són: CCOO (Comissions Obreres), AMRC (Associació de Mestres i Professors de Religió de Catalunya), UGT (Unió General de Treballadors), USTEC-STES (Unió Sindical de Treballadors de l'Ensenyament de Catalunya - Federació Sindical de l'Ensenyament de Catalunya), JUNTS-SDRC (Sindicat Docents de Religió de Catalunya) i CGT (Confederació General del Treball).


La consellera d'Educació, Anna Simó, i els sindicats han signat l'acord que suposarà que el Departament d'Educació realitzarà les actuacions necessàries per a substituir a les persones autoritzades a gaudir de llicència per assumptes propis sense cap retribució i la reducció de jornada per interès particular. És a dir, actualment, i segons el VI Conveni col·lectiu únic d'àmbit de Catalunya per al període 2004-2008, es poden concedir llicències per assumptes propis sense retribució, i el lloc de treball que ocupa la persona amb aquesta llicència i amb la reducció de jornada resta temporalment desocupada. Amb el nou acord la plaça desocupada se substituirà a partir de la signatura de l'acord.


En la mateixa reunió, Educació ha ofert la substitució dels llocs de treball de les persones que gaudeixen d'una reducció d'un terç de jornada per tal que siguin de mitja jornada. Per tant, les persones substitutes disposaran d'una jornada de treball més àmplia, fet que suposa una millora de les seves condicions laborals i, al mateix temps, un benefici per al centre educatiu.


Les millores incidiran en el personal laboral del Departament d'Educació d'atenció educativa: tècnics d'educació infantil, educadors d'educació especial, fisioterapeuta, auxiliar d'educació especial, cuiner/a, ajudant de neteja, integrador social i altres laborals com ara de manteniment de centres. Actualment hi ha 4.900 personal PAE i aproximadament un 3% s'acullen cada curs a la reducció de terç de jornada.


Aquesta mesura es farà efectiva a partir del gener de 2024 per als nous contractes que es generin, isuposarà una inversió d'uns 500.000 euros per part del Departament d'Educació, calculats en base al cost anual que suposen les substitucions que hi ha actualment.



15 de novembre de 2023



"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13902 {"title":"Educació signa un acord amb els sindicats per a la substitució de les persones que gaudeixen de llicències per assumptes propis sense retribució","published_date":"2023-11-15","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"13902"} catalunya Anna Simó i Castelló,Educació https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-11-15/13902-educacio-signa-acord-sindicats-substitucio-persones-gaudeixen-llicencies-assumptes-propis-sense-retribucio https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.