El Govern signa un conveni amb l'Estat per reprendre la traducció al català del BOE

Imagen del artículo El Govern signa un conveni amb l'Estat per reprendre la traducció al català del BOE

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Les normes es publicaven al Suplement en català del Butlletí Oficial de l'Estat des del 1998, però aquest annex es va suspendre el maig del 2021

El Consell Executiu ha aprovat la subscripció d'un conveni de col·laboració entre la Generalitat i l'Administració General de l'Estat per tornar a publicar determinades normes estatals en llengua catalana al Suplement en català del Butlletí Oficial de l'Estat. Anteriorment, l'any 1998, l'Estat i la Generalitat ja van signar un conveni que ho preveia i que es va anar prorrogant fins a l'octubre de 2020, quan va quedar extingit. Posteriorment, es va cessar aquesta cooperació d'acord amb la voluntat de l'Administració General de l'Estat d'implementar instruments de traducció automàtica per a les normes estatals, motiu pel qual a partir del 28 de maig de 2021 el Suplement en català del Butlletí Oficial de l'Estat es va deixar de publicar.

La traducció al català anirà a càrrec de l'Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions (EADOP) de la Generalitat, que serà compensada per l'Agència Estatal Butlletí Oficial de l'Estat pels costos de la traducció dels textos del castellà al català, per un import màxim anual de 273.000 euros.

La proposta dona compliment al Reial decret 489/1997 sobre publicació de les lleis en les llengües cooficials de les comunitats autònomes, que va establir un primer marc de col·laboració entre les dues administracions per publicar diferents disposicions legals en les altres llengües oficials. Aquesta norma preveu que, juntament amb la publicació de les normes en castellà al Butlletí Oficial de l'Estat, determinades normes estatals hi puguin també ser publicades en les altres llengües oficials, d'acord amb allò que es concreti en els convenis respectius.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13873 {"title":"El Govern signa un conveni amb l'Estat per reprendre la traducció al català del BOE","published_date":"2023-11-14","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/11\/14\/12\/57\/e728f5ed-6fbf-495a-ac5e-50a30a3e4cbd.jpg","id":"13873"} catalunya Direcció General de Comunicació https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-11-14/13873-govern-signa-conveni-reprendre-traduccio-catala-boe https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.