Nou formulari en línia: esborrany d'autoliquidació del model 600 per a compravendes d'immobles documentades en escriptura pública

14/11/2023

L'Agència Tributària de Catalunya (ATC) ha posat a disposició dels usuaris que hagin d'autoliquidar la compravenda d'un immoble, un nou formulari en línia que, amb identificació digital prèvia, ofereix un esborrany de l'autoliquidació del model 600 de l'impost sobre transmissions patrimonials i actes jurídics documentats (ITPAJD) a partir de la declaració informativa notarial enviada a l'ATC prèviament per la notaria que ha gestionat la compravenda de l'immoble.

Aquesta funcionalitat emplena automàticament l'autoliquidació amb les dades de la declaració informativa notarial i elabora la proposta d'autoliquidació amb l'import a pagar, de manera que, si tot és correcte, només cal finalitzar la tramitació, presentar i efectuar el pagament. Tot i això, també permet afegir altres dades per obtenir els beneficis fiscals previstos i ajustar la quota a la situació de cada persona.

D'altra banda i de manera proactiva, el formulari utilitza el valor de referència assignat a l'immoble (obtingut mitjançant l'accés a la informació del cadastre) per al càlcul de la quota i també proposa el recàrrec d'extemporaneïtat a aplicar, si escau.

Aquest nou formulari en línia representa una millora substancial en la tramitació del model 600 ja que facilita emplenar, presentar i pagar l'autoliquidació recuperant les dades de les persones interessades, dels béns i dels valors directament de les dades de la fitxa notarial. Així, n'agilitza la tramitació i, per tant, comporta un evident estalvi de temps i costos per al contribuent.

Quines condicions s'han de complir per poder generar i tramitar l'esborrany:

  • Que la notaria hagi fet arribar a l'ATC la declaració informativa notarial.
  • Que totes les operacions del document siguin de compravenda de béns immobles.
  • Que la comunitat autònoma competent sigui Catalunya.

No es pot tramitar amb aquesta eina en els casos següents:

  • Quan hagin transcorregut més de 12 mesos des de l'atorgament de l'escriptura o que aquesta s'hagi atorgat fora de Catalunya.
  • Quan les dades cadastrals corresponguin a la finca d'origen.
  • Quan el preu de l'operació sigui un preu conjunt.
  • Quan algun dels compradors hagi adquirit un dret diferent al de ple domini.
  • Quan la fitxa contingui finques registrals que disposin de més d'una referència cadastral.
  • Quan no s'adquireixi el 100 % dels béns.

 

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13865 {"title":"Nou formulari en línia: esborrany d'autoliquidació del model 600 per a compravendes d'immobles documentades en escriptura pública","published_date":"2023-11-14","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"13865"} catalunya Agència Tributària de Catalunya (ATC) https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-11-14/13865-nou-formulari-linia-esborrany-autoliquidacio-model-600-compravendes-immobles-documentades-e-ura-publica https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.