Comença la formació bàsica per a la propera incorporació de 125 nous agents rurals

Es tracta de la promoció més nombrosa d'alumnes de la història i la que incorpora més dones, un 36%Les i els aspirants realitzaran a l'Escola de Bombers, Protecció Civil i Agents Rurals de l'ISPC un curs de 530 hores que finalitzarà el mes de maigLa nova formació destaca per l'aplicació de metodologies pedagògiques avançades i l'enfocament pràctic

Imagen del artículo Comença la formació bàsica per a la propera incorporació de 125 nous agents rurals

El Cos d'Agents Rurals, del Departament d'Interior, en ple procés d'incorporació de nous efectius i creixement, ha inaugurat aquest matí a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) el Curs de Formació Bàsica a Agents Rurals que realitzaran 125 aspirants. Es tracta de la promoció més nombrosa d'alumnes de la història, així com la formada per més dones, al voltant d'un 36%. 110 aspirants de la promoció 4/22 i 15 agents en procés d'estabilització faran el curs de 530 hores de durada a l'ISPC.

En l'acte d'inauguració del Curs, la directora de l'ISPC, Marta Roca, ha donat la benvinguda i l'enhorabona a l'alumnat "per arribar fins aquí" i ha destacat "les millores que incorpora aquesta formació donat que ja és la segona que s'organitza a l'ISPC, on es fa el curs des de la reestructuració de l'Escola de Bombers i Protecció Civil per a la incorporació del Cos d'Agents Rurals i convertir-la en l'Escola de Bombers, Protecció Civil i Agents Rurals".

Seguidament, la directora general dels Agents Rurals, Elisenda Pérez, ha subratllat que "aquest és el primer curs que s'ha dissenyat en el Cos d'Agents Rurals per a un nombre tan elevat d'aspirants i, ben properament, s'incorporaran 110 aspirants més per tal d'arribar als 800 efectius que estableix el Pla Estratègic del Cos d'Agents Rurals".

La directora general d'Agents Rurals ha afirmat que "el decret de gener de 2023 de reestructuració del departament d'Interior desplega el Cos d'Agents Rurals perquè estigui més ben posicionat. És un objectiu del departament d'Interior que el Cos d'Agents Rurals vagi a més i millor perquè es tracta d'un Cos imprescindible per a Catalunya".

Per la seva banda, l'Inspector en Cap del Cos d'Agents Rurals, Antoni Mur, ha acollit als i les aspirants posant de relleu que "el Cos d'Agents Rurals està molt ben valorat per la ciutadania perquè s'ha guanyat la seva confiança per la proximitat i el rigor en l'exercici de les seves funcions. El curs serà exigent pel que fa als coneixements en les diverses matèries que son competència del Cos d'Agents Rurals. I també es farà una avaluació continuada sobre les competències claus que han de reunir els aspirants d'Agents Rurals, com son el treball en equip, el compromís amb la missió i les habilitats comunicatives".

Mur ha transmès l'esforç posat per a què sigui un curs de molta qualitat i en el fet que "l'ingrés de nous agents és molt necessari donada l'elevada mitjana d'edat del col·lectiu i perquè es pugui fer un traspàs de tot el coneixement adquirit per tots els anys d'experiència als nous membres del Cos. Aquesta onzena promoció d'Agents Rurals té un professorat format per 120 persones, 85 de les quals son del propi Cos, i 10 persones tutores que acompanyaran tot el procés de formació per a que dintre d'uns mesos incorporem nous Agents Rurals".

En la inauguració del curs, Alba Alfageme, cap del Gabinet de Seguretat i Polítiques Transversals del Departament d'Interior, ha impartit una conferència sobre la feminització dels cossos operatius i s'ha realitzat un col·loqui intergeneracional a càrrec de l'agent més jove i un agent veterà.

La formació que comença avui incorpora metodologies avançades i un enfocament pràctic i, de manera transversal, l'autoprotecció i els procediments de seguretat, així com el desenvolupament d'habilitats de comunicació o la perspectiva de gènere. L'estudi de la fauna, els recursos forestals, els incendis, les eines tecnològiques i l'atenció sanitària, en son algunes de les matèries.

Creixement del Cos

El Pla Estratègic del Cos d'Agents Rurals 2019-2024 (PECAR), aprovat pel Govern, té l'objectiu d'adaptar el Cos als reptes actuals amb un increment de la plantilla fins a l'any vinent de 300 agents i més recursos.

Així, en els propers dies seran nomenats amb adjudicació de plaça en el territori un total de 55 aspirants que han finalitzat les seves pràctiques i que comencen a patrullar. Finalitzada aquesta convocatòria, n'hi ha 3 més en curs: la convocatòria 4/22 que preveu la incorporació de 110 agents i el procés d'estabilització de la Generalitat amb la incorporació de 15 agents més que inicien avui la seva formació; la 3/22 que incorporarà 35 sotsinspectors/res; i la 1/23 que suposarà 110 places més d'agents a escala bàsica. Les persones seleccionades d'aquesta darrera convocatòria faran properament la primera prova de la fase d'oposició.

El decret de gener de 2023 de reestructuració del Departament d'Interior desplega l'estructura organitzativa i de comandament del Cos d'Agents Rurals per a l'exercici de les funcions previstes a la Llei 17/2003, de 4 de juliol, del Cos d'Agents Rurals, i al PECAR.

Pel que fa al creixement de l'estructura de personal tècnic que en dona suport i que ha estat desenvolupada a través del decret i el PECAR, s'està duent a terme una ampliació de plantilla de fins a 50 persones.

Per a més informació: https://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/agents-rurals/fes-te-agent-rural/



"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13852 {"title":"Comença la formació bàsica per a la propera incorporació de 125 nous agents rurals","published_date":"2023-11-13","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/11\/13\/14\/46\/03c07689-b442-4de8-9ee1-ab0cd06ee50d.jpg","id":"13852"} catalunya interior,Joan Ignasi Elena i Garcia https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-11-13/13852-comenca-formacio-basica-propera-incorporacio-125-nous-agents-rurals https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.