Els Mossos d'Esquadra detenen un pres fugit des de juny de 2021 que complia condemna per un doble assassinat a Terrassa l'any 2002

Imagen del artículo Els Mossos d'Esquadra detenen un pres fugit des de juny de 2021 que complia condemna per un doble assassinat a Terrassa l'any 2002

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

.El detingut, arran d'una sortida laboral, no va retornar al centre i estava en parador desconegut. Complia condemna per un atracament a un furgó blindat, on van morir dos vigilants de seguretat i tenia pendent de complir 10 dels 25 anys de condemna·Un cop fugit, va tallar tots els lligams familiars, canviava sovint de domicili, així com també d'aspecte físic per dificultar la seva localització

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra del Grup de Recerca Activa de Fugitius de la Comissaria General d'Investigació Criminal (CGIC) van detenir el passat 26 d'octubre a Barcelona un pres de 56 anys que el mes de juny del 2021, en una sortida laboral, no va retornar al centre on es trobava reclòs. Estava complint una condemna de 25 anys de presó, imposada per la secció 7a de la Audiència Provincial de Barcelona, per un doble assassinat ocorregut l'any 2002.

El 9 de desembre de 2002, el detingut, juntament amb altres persones, van atracar un furgó blindat que duia 214.000€ de la recaptació dels cines AMC del complex lúdic Parc Vallès de Terrassa. Els atracadors van utilitzar armes de foc amb les quals van assassinar a dos dels vigilants de seguretat del furgó. Tres dies després, la majoria de persones implicades en els fets van ser detingudes.

En un inici l'investigat va ser condemnat a una pena de presó de 4 anys com a col·laborador necessari de l'atracament, tot i que finalment el Tribunal Suprem el va acabar condemnant a 25 anys de presó com a coautor dels dos assassinats.

El detingut va aprofitar una sortida laboral durant el mes de juny de l'any 2021 per no retornar al centre penitenciari. Immediatament després del seu no reingrés, l'investigat va adoptar una sèrie de mesures d'autoprotecció per tal de dificultar la seva localització. Va tallar molts dels lligams familiars, i canviava sovint de domicili, així com també d'aspecte físic.

Des d'un primer moment, per al Grup de Recerca Activa de Fugitius de la CGIC va ser una prioritat la seva localització i reingrés al centre penitenciari per acabar de complir la seva condemna.

El passat mes d'octubre una persona va ser detinguda en el marc d'un incident amb una arma de foc. Juntament amb el detingut, dues persones van ser identificades, una de les quals podria ser el pres que es trobava en cerca i captura.

A partir d'aquell moment els investigadors van fer comprovacions i van aconseguir ubicar-lo a la zona alta del barri d'Horta. Un cop obtinguts tots els incidís que acreditaven la identitat de l'investigat, el dia 26 d'octubre el van localitzar quan caminava per la zona de la Vall d'Hebron de Barcelona i el van detenir.

Després de passar a disposició judicial el detingut va ingressar al centre penitenciari de Brians 1.

El detingut tenia vigents dues ordres de detenció, una pel no reingrés al centre penitenciari, i una altra per un delicte de maltractaments en l'àmbit de la llar.


Oficina de Comunicació

Sabadell, 11 de novembre de 2023

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13827 {"title":"Els Mossos d'Esquadra detenen un pres fugit des de juny de 2021 que complia condemna per un doble assassinat a Terrassa l'any 2002","published_date":"2023-11-11","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/11\/11\/09\/56\/4dc16591-5325-4795-8557-546e7140b52f.jpg","id":"13827"} catalunya Mossos d'Esquadra,Pere Ferrer https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-11-11/13827-mossos-esquadra-detenen-pres-fugit-des-juny-2021-complia-condemna-doble-assassinat-terrassa-any-2002 https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.