L'exposició "Salvador Seguí. El Noi del Sucre" es presenta a Lleida

Imagen del artículo L'exposició Salvador Seguí. El Noi del Sucre  es presenta a Lleida

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Lleida homenatja amb una exposició Salvador Seguí, "el Noi del Sucre", en el centenari del seu assassinatLa Paeria acull la mostra d'aquest líder sindicalista lleidatà, organitzada per l'Ajuntament, la Direcció General de Difusió mitjançant el Palau Robert i la Conselleria d'Empresa i Treball

Lleida homenatja el líder sindicalista lleidatà Salvador Seguí, conegut com "el Noi de Sucre", amb una mostra que s'emmarca en la commemoració aquest 2023 del centenari del seu assassinat. L'exposició fa un recorregut per la seva vida i el seu temps, en un moment en què Catalunya es va convertir en una societat industrial, sent Seguí un dels principals protagonistes. La Sala d'Exposicions de la Paeria acull fins al 17 de març de 2024 la mostra, organitzada a Lleida per l'Ajuntament, la Direcció General de Difusió mitjançant el Palau Robert i la Conselleria d'Empresa i Treball. Comissariada per Sergi Martín, compta amb l'assessorament científic de Teresa Abelló, el guió expositiu del lleidatà Iago Blasi i el disseny museogràfic de l'Estudi Ignasi Cristià. A més, hi ha col·laborat l'Institut d'estudis Ilerdencs (IEI) de la Diputació de Lleida.

El paer en cap, Fèlix Larrosa, acompanyat de la regidora de Cultura i Promoció de la ciutat, Pilar Bosch, presidirà l'acte inaugural de l'exposició, amb la directora general de Difusió del Departamentde la Presidència de la Generalitat, Eva Pomares; la delegada territorial del Govern a Lleida, Montse Bergés, i el co-comissari de l'exposició, Iago Blasi. La Corporació Municipal assistirà a l'acte, juntament amb una àmplia representació d'autoritats, així com membres d'entitats, entre les quals els sindicats UGT, CCOO, USOC i CGT.

Salvador Seguí va ser un dels líders més destacats del moviment anarcosindicalista de Catalunya de principi del segle XX. De formació autodidacta, va destacar especialment per la seva capacitat oratòria i d'organització i la seva lucidesa política. Darrere d'un sobrenom que fa pensar en un personatge de ficció, s'hi amaga una personalitat clau per entendre l'origen i l'evolució dels moviments socials al país.

L'exposició es va poder visitar a Palau Robert fins el passat mes de setembre. Ara, arriba a Lleida amb la voluntat de donar a conèixer la figura d'aquest lleidatà, sovint oblidat o reivindicat amb la boca petita. Cent anys després del seu assassinat, una realitat obstinada a repetir-se dona plena vigència al seu discurs.

L'exposició proposa un recorregut per la vida del Noi del Sucre, que va ser, també, la de molts milers d'obrers. Ho fa mitjançant recursos museístics clàssics, reproduccions fidels -els vagons que duien la pagesia del camp cap a la ciutat, l'interior d'una fàbrica, els cafès on es reunien, etc.-, documents, enregistraments sonors, audiovisuals, fotografies, mappings i altres eines i recursos de suport.

L'entrada a l'exposició és lliure i gratuïta, els dies i hores indicats.


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13811 {"title":"L'exposició \"Salvador Seguí. El Noi del Sucre\" es presenta a Lleida","published_date":"2023-11-10","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/11\/10\/12\/36\/82343a35-cbc8-410b-9954-c001016cc8cf.jpg","id":"13811"} catalunya Eva Pomares,Palau Robert https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-11-10/13811-exposicio-salvador-segui-noi-sucre-presenta-lleida https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.